Se modifică sistemul de premiere al Clubului Gold

La solicitarea mai multor asociații care au achiziționat deja inele Gold pentru anul 2019, dar și pentru promovarea *categoriei „i“, nou înființată de către Federația Columbofilă Internațională (FCI), s-a luat decizia modificării sistemului de premiere a Clubului Gold 2020.

Astfel, Clubul Gold va oferi, în 2020, 10 premii în valoare de 10.000 lei fiecare pentru categoria „i“ tineret (selectați din «Fond tineret» și «As Maraton Tineret») și 5 premii județene. Dintre cele 10 premii Naționale, câte unul va merge pentru fiecare provincie din cele 5 provincii. Primii trei crescători vor primi și insigna GOLD, din aur masiv. Totodată, 5% din suma strânsă va fi reținută de federație ca și contravaloare a inelelor și costuri de promovare a competiției. Restul banilor rămași vor deveni premii județene, acestea urmând a fi stabilite, ca și până acum, în funcție de numărul inelelor distribuite. La nivel județean se vor premia primii 5 porumbei.
„Asociațiile care au comandat deja inele și nu sunt de acord cu noua formulă de premiere vor returna inelele până la data de 10 februarie sau, dacă porumbeii sunt inelați deja, se vor anunța seriile ce vor fi scoase din joc, urmând să primească contravaloarea inelelor.
Asociațiile care doresc pot solicita inele Gold, urmând să anunțe până la data de 1 mai 2019 câte rețin din ele, acestea urmând să fie achite până la data de 1 iunie“, a precizat Marius Tunduc, președintele FNCPR. Acesta a menționat că solicitările se fac pe mail-ul federației: office@fcpr.ro!

Alexandru Huzu

Simulare premii, raportat la încasările anului 2018
Pentru a înțelege mai bine modul în care se va face premierea, să presupunem că încasările pentru inelele Gold din acest an vor fi la fel ca cele de anul trecut, respectiv 300.000 de lei. Din această sumă, 100.000 de lei vor merge către cele 10 premii naționale, iar 15.000 de lei (adică cei 5% menționați mai sus) vor rămâne la Federație pentru costul inelelor, al insignelor și pentru promovarea competiției.
Restul sumei, respectiv 185.000 de lei – adică 61,66%, va merge către asociațiile județene care au comandat inele Gold.
Astfel, o asociație care distribuie 500 de inele = 10.000 lei – va avea un fond județean de premiere de 6.166 lei, rezultând 5 premii a câte 1.233 lei fiecare.
O asociație care distribuie un număr de 1.500 de inele = 30.000 (cum este cazul Asociației Arad) – va avea un fond județean de premiere de 18.500 lei, rezultând 5 premii a câte 3.700 lei fiecare.
Trebuie precizat că, dacă încasările din acest an vor fi mai mari decât cele din 2018, fondul de premiere care ajunge la asociațiile județene va crește, ceea ce înseamnă premii mai mari!
„Multe dintre mesajele pe care le-am primit din țară, atât la nivel de crescători, cât și la nivel de asociații, au fost legate de sistemul de premiere. În ansamblu, premiile sunt extrem de apreciate și au un impact pozitiv asupra columbofiliei românești. Însă, cu toții știm că mereu este loc de mai bine. Așa că am analizat sugestiile membrilor noștri și am decis să facem câteva modificări care, suntem convinși, vor fi bine primite de către crescători“, a mai spus președintele FNCPR.

*Categoria „i“ va reprezenta, la nivel național, o selecție a celor mai buni 3 porumbei din categoriile «Fond Tineret», «Fond Maturi», «As Maraton Tineret» și «As Maraton Maturi». Cei mai buni 3 porumbei din aceste categorii vor participa la Olimpiadă și Cupa Europei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO