Regulamentul Național Sportiv al FNCPR, adoptat la Conferinţa de la Sibiu

Conferința Națională a Federației Naționale a Crescătorilor de porumbei din România, care a avut loc duminică, la Sibiu, a fost un real succes în ceea ce privește adoptarea unor măsuri extrem de benefice columbofiliei și columbofililor români. Pentru că tot mai mulți crescători și-au exprimat dorința de a avea, la nivel național, o stabilitate a Regulamentului Național Sportiv de desfășurare a competiției organizate de FNCPR, Conferința Națională a fost un moment cum nu se putea mai prielnic pentru a implementa această stabilitate, atât de dorită și atât de necesară.

Reunind reprezentanții majorităţii asociațiilor columbofile județene, în persoana președinților și a tehnicilor, precum și a câtorva membrii delegați, Conferința Națională a reprezentat ecoul vocilor tuturor columbofililor români, care și-au exprimat punctul de vedere prin intermediul delegaților lor.
Pe ordinea de zi a desfășurării Conferinței s-au aflat mai multe puncte deosebit de importante, care s-au discutat și au primit prin vot o formă finală. Însă, cu siguranță, cel mai important subiect din cadrul Conferinței de la Sibiu a fost propunerea de adoptare a actualei variante a Regulamentului Național Sportiv. Deosebit de mediatizat și discutat de către columbofilii români, în special datorită schimbărilor pe care le aduce cu sine, noul RNS a fost rediscutat în prezența participanților la Conferință și a membrilor conducerii Federației noastre.
În urma clarificărilor făcute de către președintele Comisiei Naționale Sportive, Bilan Florin, dar și de președintele Federației, Marius Tunduc, diferitelor probleme ridicate de către unii columbofili prezenți în sală, la propunerea președintelui Federației s-a supus la vot adoptarea actualului RNS. Varianta tipărită a RNS a fost validată cu votul a 87% dintre delegați, fiind aplaudat votul și curajul domnului Bilan Florin de a supune RNS-ul votului, arătând astfel că nu are nimic împotriva democrației și respectării statutului federației.
Totodată, președintele Federației a pulsat, observând dorința delegaților de a fi singurul factor decizional în schimbarea regulilor de competiție, și a cerut introducerea în statut a unei prevederi care să specifice clar: începând cu această Adunare Generală, orice modificare la varianta RNS, ediția 2019 tipărită, să poată fi făcută doar cu acordul a 100% dintre delegații prezenți la conferință. Această propunere a fost la rândul ei supusă la vot, majoritatea covârşitoare a delegaţilor aprobând-o fără ezitare. Astfel, acest document devine o lege supremă, iar această prevedere închide pentru mult timp orice discuție despre modificarea RNS-ului de către orice altă structură a federației decât Conferința Națională.

Adoptat, așadar, prin votul favorabil exprimat de majoritatea covârşitoare a reprezentanților asociațiilor județene prezenți în sală, noul RNS propune columbofililor români un campionat național echitabil și corect. Prin măsurile luate în favoarea unei competiții naționale care să se desfăşoare pe baza unor condiţii identice pentru toată lumea, prin stabilitatea pe care o aduce, pentru următorii ani, Regulamentul Național Sportiv adoptat la Sibiu este piatra de temelie a drumului ascendent pe care urcă columbofilia românească. Stabilitatea, unitatea și echitatea sunt trei factori esențiali pentru dezvoltarea sportului columbofil din România și pentru ca țara noastră să devină o voce în lumea columbofilă europeană, iar columbofilii români să fie din ce în ce mai respectați în Occident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO