„Câștigă Aripa de Aur!”

Eforturile Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România pentru a spori atractivitatea celor mai importante etape de distanță din campionatul columbofil sunt tot mai susținute și mai acoperite de profesionalism. Columbofilia fiind o pasiune care implică și destul de multe resurse financiare, premiile în bani sau produse columbofile sunt tot mai des întâlnite, tocmai pentru a face sportul columbofil românesc mai ademenitor și mai ușor de practicat. În acest sens, sunt foarte cunoscute campionatele Gold sau Maraton Star, dezvoltându-se în paralel, dar sub supravegherea FNCPR și alte competiții menite să recompenseze material cei mai buni crescători și pe porumbeii lor.

Cu o idee foarte frumoasă s-a prezentat în acest sezon conducerea  asociațiației columbofile Satu-Mare, gândind și organizând o etapă de maraton cu premii destul de consistente. Punctul de lansare al porumbeilor va fi Stendal (Germania), una dintre etapele naționale ale zonei de Vest, concurs ce va avea o distanță minimă de +900 de km. Pe lângă sumele oferite câștigătorilor și produsele pentru porumbei, trofeul pus în joc este unul spectaculos: locul 1 pe lansare va fi premiat cu „Aripa de Aur”! Contactat de echipa site-ului nostru pentru mai multe detalii, Daniel Tăut, unul dintre oamenii implicați activ în organizarea etapei Stendal, ne-a declarat următoarele: „S-au purtat discuții cu toate asociațiile din zona de Vest, unde se vor organiza centre de colectare, dar au început să fie interesați de acest concurs columbofili din județele din Moldova, Buzău, Alba, dar și din alte zone. Este prima dată când organizăm o astfel de etapă, de această anvergură, care sper că o să fie un real succes. Crescătorii din orice județ pot să participe, în cuantumul sumei de 50 de ron, bani care vor fi folosiți exclusiv pentru a premia porumbeii. Mai mult decât atât, acolo unde se dorește o participare mai mare într-un județ, conform Regulamentului Național Sportiv, pot cere înființarea unui centru de colectare cu 15 zile înainte de lansarea porumbeilor. Ne bucurăm și de susținerea sponsorilor noștri,  Beyers și Dr. Peeters, iar premiile în bani vor fi și în funcție de suma la care se va ajunge în urma achitării taxei de participare. Trofeul special „Aripa de Aur” va fi acordat porumbelului care va câștiga locul întâi pe lansare, dar ne gândim să premiem și la tineret, la femele și la pui, dacă va fi cazul. Îmbarcarea porumbeilor, dacă totul decurge normal, va avea loc pe 9 iulie, iar lansarea acestora se va face pe 12 iulie!”

Pentru mai multe detalii puteți accesa și https://www.federatianationalacolumbofila.ro/articol-participa-la-maraton-stendal-national-900-km-si-castiga.html#titlu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO