Barcelona (Int.) 2019, câștigată din nou de Belgia

Vineri dimineața, la ora 09:50, a avut loc lansarea porumbeilor la cea mai cunoscută și renumită etapă de maraton din lume. Crescători din Belgia, Olanda, Germania, Franța și Luxemburg și-au măsurat forțele în celebra cursă de la Barcelona, câștigată pentru al doilea sezon la rând de o echipă din Belgia. „The International winner from Barcelona in the category „old birds” is Rans Stijn & Jeroen (Wijgmaal, Belgium)”, este marele anunț făcut de celebrul site PIPA, prin care face cunoscut că ediția 2019 a zborului de la Barcelona a fost câștigată de echipa Rans Stijn & Jeroen din Belgia. 
Ajunsă deja la multe ediții, istorica etapă de maraton cu lansare din  Spania este de departe cel mai important concurs din istoria columbofiliei mondiale. Crescători de legendă se numără printre câștigătorii cursei de la Barcelona, pentru mulți dintre ei fiind unicul scop și singura dorință. Nicăieri și niciodată un concurs cu porumbeii nu va creea atâta emoție ca zborul de Barcelona. La ediția de anul acesta am avut parte din nou de un mare număr de porumbei, Barcelona 2019 fiind iarăși o etapă potrivită pentru numele pe care îl poartă. La timpul potrivit, 16.051 de porumbei au fost eliberați, având de îndurat condiții foarte grele de zbor. Canicula și vântul din față au făcut ca nici un porumbel să nu sosească în prima zi. Primele sosiri s-au anunțat abia sâmbătă, a doua zi de concurs, în Franța, țară care are una dintre cele mai scurte distanțe din concurs. La scurt timp a fost anunțată o nouă sosire, de data aceasta la mult mai mulți kilometri în spate. Echipa Rans Stijn & Jeroen din Belgia anunța sosirea la ora 11:06:59 a unui mascul angajat la cursa de Barcelona, propulsat deja pe primul loc al clasamentului live, de unde nu a mai fost înlocuit. După ce orice dubiu a fost spulberat, Rans Stijn & Jeroen au rămas, oficial, câștigătorii internaționali ai etapei Barcelona 2019, rezultat realizat de un mascul de trei ani. Sosirea sa a fost una tipică etapelor grele de maraton, la capătul zborului de 1083 de km având viteza medie de doar 944.61 m/min.


Sunt cunoscuți deja și câștigătorii naționali din celelate țări, în afară de Belgia, mulți dintre ei fiind foarte cunoscuți la nivel mondial. În Olanda, principala competitoare alături de Belgia, cea mai bună sosire a fost înregistrată de legenda vie Wim Muller. Câștigând locul 1 național Barcelona și locul 6 internațional, Wim Muller își atinge în sfârșit scopul după care a tânjit atâta vreme, cursa de la Barcelona fiind pentru el cea mai importantă etapă. În Germania, locul 1 național Barcelona a fost câștigat de Thomann-Spitzbarth din Walsheim, în același timp fiind și locul 7 internațional. Vitel Eric din Grugies câștigă locul 1 național în Franța și locul 3 internațional, în timp ce în mai puțin cunoscuta Luxemburg, locul 1 național a fost câștigat de Lucas Alex.
Așadar, per total, Barcelona 2019 nu a fost deloc o etapă ușoară, cum de altfel nici nu putea să fie și nici nu a fost vreodată. Din nou, alți crescători și-au făcut loc în istoria columbofiliei prin rezultatele de la acest concurs, ca de exemplu câștigătorii Rans Stijn & Jeroen, foarte puțin cunoscuți până azi. Pentru a vizualiza clasamentul complet puteți accesa https://www.pipa.be/en/races/international/2019/barcelona-int-2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO