Gala Naționalelor, o celebrare a pasiunii pentru maratonul columbofil

Fără îndoială, Etapele Naționale sunt cele mai importante concursuri de maraton ale campionatului columbofil din România. Din acest motiv, Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei din România (FNCPR), promotorul acestor concursuri, le acordă o importanță deosebită, lucru care se reflectă în organizarea perfectă a fiecăreia dintre naționale și în efortul ca fiecare crescător care participă să aibă șanse reale de câștig. Însă, mai mult decât atât, conducerea Federației vine cu o noutate absolută: în deschiderea Expoziției Naționale de anul acesta, de la Brașov, vineri, va avea loc Gala Naționalelor, unde vor fi premiţi toți câștigătorii de la Etapele Naționale din anul competiţional 2019.

Sezonul 2019 este poate cel mai bun exemplu pentru a explica ceea ce încep să devină Etapele Naționale pentru columbofilii români. Am fost cu toții martorii unor participări incredibile la aceste concursuri, pentru majoritatea dintre ele în 2019 stabilindu-se noi recorduri de porumbei angajați sau de columbofili participanți. Astfel, pentru a răsplăti așa cum se cuvine eforturile câștigătorilor, FNCPR s-a decis ca vineri seara, în prima zi a Expoziției Naționale, să se premieze într-o Gală a Naţionalelor ocupanții primelor trei locuri (porumbei și crescători) din clasamentele generale, interjudețene și județene de la fiecare concurs național.

Gala Naționalelor va deschide Expoziția Națională

După cum știm, fiecare provincie are propria Etapă Națională, ai căror câștigători sunt premiați de organizatori. Cu siguranță nu este etapă națională fără premii consistente acordate celor mai buni porumbei și crescători, fie că ne referim aici la cupe, plachete sau diplome, ori la sume de bani și produse columbofile. Dacă până acum această premiere se făcea într-un cadru mai restrâns, în incinta complexului unde se desfăşura expoziţia, începând cu acest an va fi organizată o gală festivă, intitulată Gala Naţionalelor, tocmai pentru a pune încă o dată în valoare ceea ce reprezintă câștigarea unui loc pe podiumul Concursurilor Naționale de maraton. Pentru că în fiecare provincie, etapele naționale au deja trofee caracteristice, cum este cazul etapelor Berlin Național și Stendal Național, premierea câștigătorilor se va face cu premiile stabilite de fiecare organizator în parte.

Gala Naționalelor este, cu siguranță, una dintre cele mai plăcute inițiative din columbofilia română. Mai mult decât atât, este partea care lipsea din tabloul Etapelor Naționale, concursuri care pentru cei mai mulți dintre columbofilii români sunt punctul cel mai important al anului competițional. Gala Naționalelor nu este doar un gest frumos față de câștigători sau o simplă recunoaștere a rezultatelor celor mai buni dintre participanți. Gala Naționalelor este mulțumirea și răsplata cuvenită celor mai buni dintre cei buni, care, prin această inițiativă în premieră a Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România, vor avea ocazia să retrăiască sentimentele și trăirile inconfundabile din ziua concursurilor și să primească, într-un cadru festiv, premiile și felicitări binemeritate. Trebuie amintit că în cadrul Galei Campionilor va avea loc și un banchet festiv, al cărui meniu va fi 150 ron de persoană, iar întreaga festivitate va fi transmisă live pe pagina oficială de Facebook a Federaţiei. Nu în ultimul rând, pentru ca totul să ridice la cele mai înalte standarde organizatorice, Gala Naționalelor va avea și un moderator pe măsura evenimentului, iar columbofilii participanţi la banchet vor avea ocazia să petreacă o seară de neuitat în compania colegilor de pasiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO