Cupa Europei Centrale, un nou obiectiv pentru columbofilii români

Cupa Europei Centrale sau Expoziția Europei Centrale pentru Porumbei Voiajori este, pe lângă Olimpiada columbofilă, cea de a doua competiție internațională organizată de Federația Columbofilă Internațională (FCI). Funcționând aproximativ pe baza acelorași principii ca și Olimpiada, Cupa Europei are ca scop promovarea la nivel internațional a celor mai buni porumbei din campionatele țărilor membre FCI din centrul Europei.
Următoarea Expoziție Europeană, a VII-a ediție a competiției, va fi organizată de Cehia. Evenimentul se va desfășura în orașul Brno, în perioada 24-25 Ianuarie 2020, și va reuni reprezentații a doisprezece state din Europa: România, Polonia, Croația, Italia, Bosnia-Herțegovina, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Rusia, Slovenia, Serbia și Ucraina. Țara noastră are o veche participare în cadrul Expoziției Europene. În afară de faptul că am fost organizatorii acesteia în 2016, columbofilii români au obținut premii importante de-a lungul timpului. De exemplu, în 2010, tandemul Georgescu+Milotin câștiga locul 1 European la categoria Viteză, iar Constantin Coman a câștigat, la aceeași ediție, locul 2 European la categoria Demifond. Și anul viitor România va fi printre invitații competiției. Împărțiți în două categorii, Sport și Standard, crescătorii români pot trimite un număr total de maxim 43 de porumbei (27 din clasa Sport și 16 din clasa Standard). La clasa Sport sunt stabilite nouă categorii de distanță (A, B, C, D, E, F, G, H, I), iar pentru fiecare categorie pot participa maxim trei porumbei din campionatul național. În schimb, la clasa Standard vor participa 10 porumbei maturi (5 masculi+5 femele) și 6 porumbei reproduși în anul 2019 (3 femele+3 masculi).
Apelând la tradiția competiției, sperăm ca și anul viitor columbofilii români să se prezinte la standarde înalte. Campionatul columbofil din România este unul foarte puternic, punctajele realizate de porumbeii noștri sunt foarte mici, fapt care ne dă încredere că o să obținem și anul viitor rezultate răsunătoare. Vom reveni cu amănunte în săptămânile care urmează cu privire la componența selecționatei românești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO