Inelele cu sigla FCI, emise exclusiv de către Federaţia Naţională a Crescătorilor de Porumbei din România

În România, singura entitate columbofilă recunoscută de Federația Columbofilă Internațională (FCI) și afiliată acesteia este Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei din România (FNCPR), unica organizaţie care poate pune în circulaţie inele genealogice cu sigla FCI. Prin urmare, doar porumbeii inelaţi cu inele având logo-ul FCI imprimat primesc recunoașterea performanțelor din partea FCI și pot participa la competițiile organizate de cel mai înalt for din columbofilia mondială.

După ani de zile de confuzii întreținute în mod deliberat de anumite entități columbofile care „s-au hrănit” din ignoranța unora dintre columbofili, inelele genealogice capătă o importanță majoră. Așa cum se cunoaște, în fiecare an, FNCPR pune la dispoziția membrilor săi inele cu serie unică pentru inelarea puilor reproduși în anul respectiv. Aceste inele, în afară de informațiile clasice, poartă sigla FCI, pentru că singurele inele recunoscute de Federația Columbofilă Internațională sunt cele care poartă efigia acesteia, iar în România doar FNCPR poate distribui aceste inele deoarece este singura organizație de profil afiliată la FCI.

La Olimpiada columbofilă sau la Cupa Europei participă doar porumbei cu inele recunoscute de FCI

Ca o consecință directă, la Olimpiada columbofilă, cel mai important eveniment columbofil la nivel mondial, din România pot participa doar acei porumbei inelați cu inele recunoscute de FCI, regulă care se aplică și pentru participarea la Cupa Europei. Având statutul de membru al FCI, FNCPR este singura organizație de profil care poate emite inele cu sigla FCI și singura grupare columbofilă din România care are acest brand înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci. Fără îndoială, competiția internă este la un nivel foarte ridicat, însă participarea în competițiile internaționale este un lucru aparte, fapt evidențiat de crescătorii români care au avut, de-a lungul timpului, porumbei participanți la cele două competiții de anvergură mondială. Dornici de recunoașterea internațională a rezultatelor lor, tot mai mulți membri ai celorlalte grupări columbofile din România, chiar dacă nu participă la toate etapele din campionatul național al FNCPR, au înțeles această situație și solicită inele distribuite de Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei din România. Pentru că grupările din care fac parte nu au nici un fel de restricție cu privire la inelele pe care le poartă porumbeii angajați la concursuri, în competițiile lor participă foarte mulți porumbei cu inele ale Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România. Aceiași porumbei pot participa și la etapele naționale ale campionatului FNCPR, chiar dacă nu au fost în competiție încă de la startul sezonului, fără a mai plăti cotizația anuală către Federație. Este unanim recunoscut faptul că mai mulți lideri ai altor entități columbofile preferă să îşi ineleze puii cu inele FNCPR, acest lucru rezultând şi din listele de start ale diferitelor columbodroame din țară şi de peste hotare. În plus, porumbeii campioni, care poartă inelele FNCPR cu logo-ul FCI și participanți la Campionatul Național, reprezintă garanția competitivității oferită de un sistem de concurs corect și echitabil din toate punctele de vedere, aspecte unanim recunoscute în afara granițelor României.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO