Brașovul, „patria“ columbofiliei de calitate

Asociația Columbofilă Brașov este unul dintre centrele importante ale columbofiliei din România. De multe ori gazda Expoziției Naționale a Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România, asociația este foarte cunoscută și pentru densitatea mare de campioni care concurează de pe aceste meleaguri. Pe o parte dintre ei îi veți cunoaște în zilele următoare, prin intermediul video-reportajelor care vor apărea pe site-ul nostru.

Zilele trecute am avut bucuria de a cunoaște și de a discuta cu o parte din crescătorii foarte buni din județul Brașov. Pe durata a două zile pline de columbofilie, am vizitat nu mai puțin de șase crescătorii, ocazie cu care am întâlnit porumbei și crescători foarte buni. În prima zi petrecută în Brașov am vizitat și am realizat interviuri cu Emanuel Chifor (foto 1), Damian Drăgoiu (foto 2) și Ionuț Strava (foto 3). Primul dintre cei vizitați a fost Emanuel Chifor. Rezultatele sale foarte bună la viteză, demifond și general la nivel județean, provincial și național îl recomandă drept un crescător foarte bun, pe care îl așteaptă un viitor frumos în columbofilia de performanță. Următoarea crescătorie vizitată a fost cea a lui Damian Drăgoiu (foto 4), crescător pasionat tot de etapele scurte și care a debutat relativ recent în competiții. Cu toate acestea, a reușit destul de repede să urce în topurile provinciale și naționale, având chiar și porumbei olimpici. Cu mare parte din porumbei de proveniență germană, Damian Drăgoiu este printre puținii crescători români care dețin porumbei originali Wolfgang Roeper. Ziua s-a încheiat vizitându-l pe Ionuț Strava, probabil unul dintre cei mai buni jucători de viteză și demifond din România. Ionuț Strava este printre puținii crescători români care se pot lăuda cu o familie de porumbei, ale căror rezultate urcă până la participarea în Olimpiada columbofilă și Cupa Europei. A doua zi de vizite columbofile a început cu pregătirea materialelor pentru un interviu cu Gheorghe Șendruc din Făgăraș, columbofil foarte experimentat și destul de discret. Pasionat doar de maraton, Gheorghe Șendruc este printre cei mai buni maratoniști din Transilvania. Mai mult decât atât, de ani de zile el își construiește o familie de porumbei care se pretează foarte bine la foarte etapele grele. A urmat vizitarea fraților Codruț și Sebastian Biliboacă (foto 5), tot din Făgăraș, campionii județeni și provinciali la categoria General Tineret în 2019, al căror parcurs este promițător și în plină ascensiune. Rezultatele lor sunt cu atât mai valoroase cu cât ei zboară de un an de zile separat, fiecare dintre ei cu voliera şi păsările sale.
Zilele viitoare veți putea urmări pe site-ul nostru și pe canalul de Youtube aferent interviurile cu cei șase crescători amintiți, despre care noi credem că vor fi foarte utile și instructive. Nu în ultimul rând, transmitem multe mulțumiri președintelui asociației Brașov, Sorin Zamfir, pentru tot ajutorul oferit, dar și crescătorilor care ne-au primit foarte bine și cu care am colaborat exemplar.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO