Columbodroamele Bucovina-Cajvana și Ghimpați, cu ofertele pe masă la Expoziția Națională

În România, concursurile din sistemul „One Loft Race“ sunt o realitate tot mai prezentă și tot mai căutată. La Expoziția Națională de la Brașov, care va avea loc în intervalul 17-19 ianuarie, două columbodroame importante își vor prezenta ofertele pentru sezonul 2020: Columbodromul Bucovina-Cajvana și Columbodromul Ghimpați.

Pentru sezonul 2020, columbodromul Bucovina-Cajvana are disponibile aproximativ 2.500 de locuri. Chiar dacă este încă devreme, peste 50 de crescători şi-au rezervat locuri pentru echipele de zburători, urmând ca de la 1 Martie să se deschidă perioada de colectare. Taxa de participare este 100E/porumbel și se poate participa cu minim doi porumbei, iar la o echipă de cinci porumbei, unul va fi trimis gratis.

10.000 e, marele premiu al Finalei Columbodromului Bucovina-Cajvana

Porumbeii înscriși la columbodromul Bucovina-Cajvana vor fi concurați după un plan de zbor a cărui direcție este de la Nord la Sud. După primele 7 antrenamente (5-90 km), în planul de zbor sunt fixate trei curse Hot Spot (Bacău, 145 km, 22 Iulie; Bârlad, 208 km, 29 Iulie; Tg. Bujor, 251 km, 5 August). După acestea urmează Semifinala, cu lansare din localitatea Tulcea (355 km), programată pentru data de 12 August 2020. Marea finală va avea loc o săptămână mai târziu, pe 19 August, iar porumbeii vor fi lansați din localitatea Ovidiu (455 km). Trebuie amintit că la toate etapele, în afară de antrenamente, porumbeii de pe primele locuri vor fi recompensați cu diferite premii în bani. De exemplu, primele trei locuri din semifinală vor primi 1.000, 900, și 800 de euro. La etapa finală sunt puse în joc cele mai mari premii: locul 1- 10.000 e, locul 2- 8.000 e, locul 3- 6.000 e, locul 4- 4.000 e, locul 5- 3.000 e. „Crescătorii care doresc să participe la etapele columbodromului nostru vor putea trimite puii în perioada 1 Martie-31 Mai. Taxa de participare este de 100 de euro per porumbel, iar la fiecare echipă de cinci porumbei se primește automat un loc gratuit. În momentul trimiterii, porumbeii trebuie să respecte următoarele condiții: să fie vaccinați împotriva paramixovirozei, să fie însoțiți de pedigree și taloane de proprietate și să aibă inele din anul 2020. Planul de zbor este spre Sud și este format din șapte antrenamente, trei curse oficiale, semifinala și finala. O etapă cu totul specială este etapa Super Derby. Aceasta are loc dacă se întorc peste 200 de porumbei de la etapa finală și se organizează la două săptămâni după aceasta, de la distanța de 490 de km, cu lansare din localitatea Vama Veche. Pentru a participa la acest derby se percepe o taxă de activare de 50 Euro per porumbel, iar ca să aibă loc trebuie să fie activați minim 150 de porumbei. La Expoziția Națională o să venim cu mai multe articole de promovare. Doritorii pot afla toate informațiile de care au nevoie și își pot rezerva inclusiv locuri pentru sezonul 2020”, a detaliat Dumitru Boca, unul dintre organizatorii competiției.

Columbodromul Ghimpați, Car Race și premii de peste 30.000 de euro
După ce a debutat în 2018, columbodromul Ghimpați, organizat de Cristian Teieru, și-a extins capacitatea pentru sezonul 2020 la 1.500 de porumbei. O dată cu numărul de porumbei care pot participa aici au crescut și premiile puse în joc. Astfel, pentru 2020, la minim 1000 de porumbei plătiți, premiile oferite depășesc 30.000 de euro. Locul 1 în finală va fi recompensat cu nu mai puțin de 10.000 E, locul 2 va primi 3.000 E, iar locul al treilea va fi răsplătit cu suma de 2.000 E. Cu totul specială este și semifinala, etapă la care se poate câștiga o mașină Mazda 3, în valoare de 20.000 e, sau contravaloarea acesteia oferită cash. Pentru a concura pentru marele premiu din semifinală porumbeii trebuie activați special, iar taxa de activa este de 100 E pentru fiecare porumbel. „Columbodromul nostru are, începând cu sezonul acesta, capacitatea de 1.500 de porumbei. Perioada de colectare a porumbeilor va începe din prima zi a lunii Martie și va dura până la jumătatea lunii Mai, cu posibilitatea de extindere pentru încă două săptămânii. Taxa de participare este de 1.200 lei pentru o echipă de 4+1 porumbei sau 2.400 de lei pentru 11 porumbei. În acest moment, până la 15 ianuarie 2020, avem chiar o ofertă specială. Pentru achitarea taxei de 1.200 de lei se pot trimite 4+2 porumbei, ceea ce reprezintă un loc în plus primit gratuit. Predarea porumbeilor se face cu înmânarea talonului de proprietate. În cazul în care pedigreeul nu se înmânează în acest moment, acesta poate fi adus cel târziu înaintea etapei finale. Dacă talonul și pedigreeul nu se vor transmite înainte de finală sau în ziua finalei, atunci propietarul pierde dreptul asupra porumbelului și nu i se vor restitui venituri din vânzarea porumbelului. Odată sosiți în columbodromul nostru și în timpul curselor, porumbeii vor primi hrană Matador Premium, produse de la firmele Rohnfried, Dr. Brockamp și Tolisan, plus vaccinare și deparazitare internă și externă”, a explicat Cristian Teieru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO