Stelian Dumitran: „La Expoziția Națională Columbofilă de la Brașov o să avem la vânzare un lot de 30 de masculi”

Tandemul Simion Emil & Stelian Dumitran este o prezență obișnuită la edițiile Expoziției Naționale Columbofile. De fiecare dată, tandemul bucureștean oferă mai mulți porumbei spre vânzare, iar doritorii și, mai ales, referințele nu întârzie să apară. Anul acesta, la Expoziția Națională Columbofilă, care se va desfășura weekendul viitor la Brașov, cei doi crescători de succes vor fi din nou acolo cu un lot de aproximativ 30 de porumbei. Nu în ultimul rând, reprezentanții Agroland vor aduce hrana, produsele și accesoriile pe care le comercializează în colaborare cu Versele Laga.

În România, tandemul Simion Emil & Stelian Dumitran nu mai are nevoie de nicio prezentare. De departe, când vorbim de categoriile Viteză și Demifond, în clasamentele porumbeilor sau ale crescătorilor, cei doi crescători din București sunt printre cei mai buni competitori. Numeroasele titluri naționale și prezențele la evenimentele columbofile internaționale sunt dovezi clare ale calității materialului genetic pe care îl cultivă în volierele lor, dar și ale măiestriei lor. Asta face ca porumbeii oferiți de Simion Emil & Stelian Dumitran la Expoziția Națională Columbofilă să fie foarte căutați, mai ales că referințele apar după fiecare sezon.

30 de masculi disponibili la Expoziția Națională Columbofilă

Este deja cunoscut faptul că tandemul Simion Emil & Stelian Dumitran concurează doar cu femelele, fiind printre singurii din țară care fac acest lucru. Prin urmare, la Expoziția Națională Columbofilă, de la tandemul Simion Emil & Stelian Dumitran vor putea fi achiziționați doar masculi. Nu este deloc un impediment, pentru că porumbeii puși spre vânzare provin din cele mai bune linii ale celor doi crescători. Putem aminti aici, familii celebre de porumbei create de nume importante în columbofilia internațională: Rudi Diels, Andreas Drapa, Van Dyck, Gust Cristiaens, Jan van de Pasch, Gaston van de Wouwer etc. „Pentru că nu vom concura și cu masculii în 2020, vom avea la vânzare doar masculi. Va fi un lot de aproximativ 30 de porumbei, din aceleași familii cu care noi reușim să facem an de an rezultate. Spre exemplu, vor fi mai mulți nepoți din femela noastră olimpică din 2017, dar și produși din reproducătorii noștri de bază. Porumbeii de la Rudi Diels s-au mulat foarte bine pe programul, cerințele și condițiile noastre. Combinații cu unii dintre porumbeii noștri mai vechi și cu alți reproducători de bază, de la crescători ca Rudi Diels, Andreas Drapa, Van Dyck, Gust Cristiaens, Jan van de Pasch, Gaston van de Wouwer, porumbei care au propulsat crescătoria noastră până la cel mai înalt nivel, încercăm să creem o familie. Rezultatele acestor porumbei sunt cunoscute, atât în crescătoria noastră, cât și în foarte multe crescătorii din țară”, ne-a declarat Stelian Dumitran.

Gama de hrană Verselle Laga, suplimente și accesorii distribuite de Agroland la Expoziția Națională Columbofilă

Pentru a cumpăra hrană sau suplimente produse de Versele Laga, foarte mulți crescători caută magazinele Agroland. Aici se găsesc toate variantele de hrană pentru porumbei, amintind atât gama clasică, cât și variantele Plus I.C. Agroland comercializează și o gamă largă de accesorii pentru porumbei: adăpători, hrănitori sau cunoscutele cuibare de ceramică. Pe toate acestea le veți găsi la Brașov, la Expoziția Națională Columbofilă, unde Agroland va avea organizat un stand cu toate produsele lor pentru porumbei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO