Prestație istorică a României la Cupa Europei Centrale 2020

De la Expoziția Națională Columbofilă de la Brașov, lotul olimpic de porumbei al României a plecat către Brno, Cehia, acolo unde are loc Cupa Europei Centrale pentru porumbeii voiajori. Rezultatele columbofililor români sunt mai mult decât remarcabile: de la Brno, în România vor veni locul 1 Central European Pui, locul 1 Central European Demifond, locul 2 în Clasamentul pe ţări, locul 2 Central European Categoria A, locul 2 Central European Categoria G, locul 3 Central European Categoria I.

Despre ediția de anul acesta a Cupei Europei Centrale pentru porumbeii voiajori putem spune că este una istorică pentru crescătorii români. La aproape toate categoriile de distanță, porumbeii columbofililor români se află pe podiumul european. Mai mult decât atât, la două dintre categorii suntem campioni europeni, iar în clasamentul realizat pe țări, România ocupă locul al doilea. În funcție de categoria de distanță, locurile ocupate de crescătorii români sunt următoarele: la categoria A (10 curse 95-420 km), Frații Platon (BN) ocupă locul 2 european; la categoria B (demifond), tandemul Fekete&Lucaciu (SJ) câștigă locul 1 european; la categoria G (yarlingi, 5 curse peste 95 km), Ionuț Șușelea (MH) câștigă locul 2 european; la categoria F (pui, 3 curse), tandemul Despinoiu&Alexandru (PH) câștigă locul 1 european, iar la categoria I (fond), Ionuț Voicu (GR), ocupă locul 3 european. Nu în ultimul rând, la nivelul țărilor, România ocupă locul al doilea, imediat în spatele Poloniei.

„Rezultatele de anul acesta de la Cupa Europei Centrale sunt extraordinare din toate punctele de vedere. Suntem foarte bucuroși să avem doi campioni central-europeni și doi vicecampioni central-europeni. Pentru noi, aceste rezultate de la Brno sunt o dovadă clară că avem o competiție internă puternică, corectă și, nu în ultimul rând, columbofili și porumbei foarte buni. Felicitări crescătorilor pentru aceste rezultate excepţionale!”, a declarat Marius Tunduc, președintele Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO