Situația Confederației Columbofile Ucrainiene tranșată definitiv de Federaţia Columbofilă Internaţională

În același timp cu Expoziția Columbofilă a Europei Centrale și de Est, care s-a desfășurat weekendul trecut la Brno, în Cehia, a avut loc și ședința reprezentanților țărilor care organizează și participă la acest eveniment. Alături de reprezentanții federațiilor, la ședință s-a aflat și președintele Federației Columbofile Internaționale, Istvan Bardos, ocazie cu care s-a pus în discuție situația crescătorilor din Ucraina. În unanimitate, s-a votat ca și în această țară să se respecte întocmai regulamentul F.C.I., care prevede ca o țară să fie reprezentată la nivel internațional doar de o singură federație.

În Ucraina, crescătorii de porumbei sunt organizați în trei federații distincte. În urmă cu câțiva ani, Ernest Rosi, pe atunci membru în Comitetul Director al FCI, a găsit o soluție de compromis pentru această situație: înființarea din cele trei grupări a unei confederații columbofile. Reprezentanții celor trei federații ucrainiene au acceptat această propunere și participarea la concursuri în comun în cadrul Confederației Columbofile Ucrainiane, în acest format fiind incluși în FCI.

S-a votat în unanimitate aplicarea statului FCI

La sedința din Cehia, reprezentanții țărilor membre FCI au adus în discuție situația din Ucraina, cerând, în același timp, clarificarea problemelor și aplicarea exactă a regulamentului FCI, care prevede ca la nivel internațional o țară să fie reprezentată doar de o singură federație. În urma votului, s-a decis în unanimitate aplicarea acestei prevederi, iar ca reprezentantă a Ucrainei la nivel internațional a fost votată Federația Națională Ucrainiană de Porumbei Voiajori, condusă de Yaroslav Mykhalets. Astfel, Confederația Columbofilă Ucrainiană își încetează activitea în cadrul FCI, locul său fiind luat de Federația Națională Ucrainiană de Porumbei Voiajori. Dincolo de importanța acestei decizii pentru columbofilii ucrainieni, mesajul reprezentanților țărilor din Europa Centrală și de Est și al președintelui FCI, prezent și el l-a această ședință, este unul foarte clar și tranșant. Fiecare țară poate fi reprezentată internațional din punct de vedere columbofil doar de o singură federație, cum de altfel specifică foarte clar și regulamentul Federației Internaționale. Chiar dacă situația din Ucraina nu seamănă în totalitate cu ceea ce se regăsește în România, decizia sedinței din Cehia stopează valul de discuții care apar în mediul columbofil românesc pe marginea reprezentării internaționale. Dacă până acum mai putea fi adus exemplul Ucrainei, în care exista o confederație, iar aceasta era recunoscută și acceptată de FCI, de săptămâna trecută acest precedent nu mai există, urmând ca la sfârșitul lunii februarie decizia să fie tranșată definitiv și în sedința FCI. Până la urmă regulamentul FCI este clar în acestă privinţă şi trebuie respectat în totalitatea sa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO