Românii strălucesc în finala Million Dollar Pigeon Race

Cursa finală a titratului columbodrom Million Dollar Pigeon Race din Africa de Sud, sezonul 2020, a avut loc sâmbătă, în prima zi a lunii februarie. Cu siguranță, a fost una dintre cele mai grele finale din istoria columbodromului african, până în momentul de față fiind sosiți puțin peste 340 de porumbei. Cum la cursele de la Million Dollar Pigeon Race participă și mulți crescători români, ne putem lăuda și cu câteva sosiri românești, cel mai bine fiind clasat Bibi Ștefănescu, ocupantul locului 12.

Columbodromul Million Dollar Pigeon Race este foarte cunoscut pentru duritatea etapelor pe care le organizează. Dintre acestea, cum este și normal, finala este cea mai grea dintre toate. Anul acesta, etapa finală a avut o distanță de fix 600 km aerieni (373 mile) și au participat 1.548 de porumbei. Eliberarea lor a avut loc sâmbătă dimineața la ora 06:05, din Hanover, Africa de Sud. Încă de la lansare era evident că porumbeii vor trece printr-o cursă de foc, temperatura de la ora eliberării fiind de 19 grade Celsius, la mijlocul zilei depășind cifra de 32 de grade. Vântul a sporit și el dificultatea finalei. Dacă la lansare, porumbeii au avut un ușor vând din Nord, spre după-amiază direcția acestuia s-a schimbat, suflând împotriva direcției de zbor. Până în acest moment, adică după mai bine de 30 de ore de zbor, nu au reușit să sosească decât 342 de porumbei. Primul dintre ei și marele câștigător al finalei este „Marjana S”, concurat de Team Barbara și Miha Sovic din Slovenia. El a reușit să sosească la ora 18:32:43, după mai bine de 12 ore de zbor, având o viteză de doar 802,44 m/min. Luând în calcul viteza foarte mică a câștigătorului, dar și faptul că doar trei porumbei au sosit în columbodrom în prima zi, putem afirma fără să greșim că a fost una dintre cele mai dure etape finale din istoria columbodromului Million Dollar Pigeon Race.

Dintre crescătorii români, Bibi Ștefănescu, prin ocuparea locului 12, s-a poziționat cel mai bine. Porumbelul său a sosit a doua zi dimineața, la ora 07:51:07, însă în condițiile de desfășurare ale etapei, putem spune că s-a descurcat foarte bine. Următorul porumbel din România este al lui Dragoș Chirițescu, clasat pe locul 50, urmat de „African Diamond” al lui Florea Sorin, pe locul 185. În fotografia de mai jos aveți porumbelul câștigător al primului loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO