Licitația Caritabilă „Învingem COVID-19 Împreună”, startul părții a doua

A început partea a doua a licitației caritabile „Învingem COVID-19 Împreună”, care se desfășoară în acest moment pe site-ul oficial al Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România. Un nou lot de 10 pui, reproduși de crescători cu reale referințe în România și nu numai, este disponibil în această secțiune a licitației, pentru nouă dintre ei deja plasându-se oferte.

Din dorința de a da o mână de ajutor oamenilor afectați de virusul COVID-19, Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei din România coordonează o licitație caritabilă, cu scopul precis de a strânge cât mai multe fonduri. Duminică seara s-a încheiat prima parte a acestei licitații, în cadrul căreia s-a strâns suma de aproximativ o mie de euro. În acest moment a început a doua parte a acestei licitații, care conține un alt lot de 10 porumbei și care se va încheia pe data de 04 aprilie, la ora 20:00.

Sunt disponibili pui de o reală valoare genetică

Pentru columbofili, licitația caritabilă „Învingem COVID-19 Împreună” poate atinge două obiective dintr-o singură lovitură. În primul rând, banii oferiți pentru cumpărarea porumbeilor vor fi donați integral fundației „Prețuiește Viața”, coordonată de Andreea Marin, fundație care, la rândul ei, îi va redirecționa sub diverse forme către unitățile medicale sau persoanele care suferă din cauza acestei pandemii. Prin urmare, veți contribui direct la ameliorarea suferințelor oamenilor infectați de acest virus și la lupta împotriva lui. În al doilea rând, pentru că s-a apelat la crescătorii cu mai multe prezențe în top 10 național sau la crescători străini de referință, puii din aceste licitații sunt de o deosebită calitate genetică. Astfel, aveți ocazia să vă îmbogățiți materialul genetic al crescătoriei dumneavoastră, concomitent cu o faptă bună, într-o perioadă în care este nevoie de  reală solidaritate.

Deoarece aminteam de calitatea genetică a porumbeilor oferiți la această licitație, o să vă prezentăm câteva detalii despre fiecare. Primul porumbel prezentat este oferit de Pasha, cunoscut campion național și olimpic, și este reprodus din doi porumbei olimpici. Tatăl puiului este „Olympic Neptun”, dublu campion național al României în 2018 la Viteză și Demifond și porumbel olimpic, atât în 2018, cât și în 2020. Mama sa este „Olympic Nicole”, câștigătoarea locurilor 2 și 3 Național la categoria Demifond și Demifond Palmares în 2018 și, din nou, porumbel olimpic. Un alt pui cu origini deosebite este oferit de Mădălin Digulescu. Toți cei patru bunici ai acestui pui sunt campioni naționali ai României. Cei doi bunici din partea tatălui, originali Daniel Cobzaru, au următoarele rezultate: locul 1 Național Maraton Palmares 2 ani (2015), locul 1 Național Maraton Palmares 3 ani (2015), locul 1 Național As Maraton Tineret (2013) și locul 1 Național As Maraton Palmares. Ca bunici din partea mamei regăsim masculul olimpic al lui Gheorghe Preda, cu cinci trofee naționale câștigate la Maraton și locul 5 la Cupa Europei, și campioana național la categoria As Național Palmares a lui Liviu Vieru. Porumbelul oferit de Alexandru Cazacu este, din nou, un porumbel cu origini foarte bune. Unul dintre bunicii săi este „Crack Ad”, locul 1 As Maraton în Olanda (2015). Un alt pui deosebit este oferit de Dragoș Chirițescu. Este un porumbel cu origini 100% Joel Verschoot, nepot al celebrului porumbel „Contador”, iar bunicii din partea mamei sunt „Agen” și „Suzzane”, câștigători ai etapelor naționale de la Agen și Pau. Un nume foarte cunoscut care participă la această licitație este Martin de Poorter. Cunoscutul maratonist belgian oferă un mascul de 2019, în al cărui pedigree se regăsesc porumbeii cu rezultate deosebite la etapele de maraton. Doljeanul Adrian Cîrciumaru, multiplu campion național și olimpic, a pus la dispoziție o femelă reprodusă din unul dintre cei mai reprezentativi porumbei ai săi. Este vorba despre „Olimpicul 041”, vicecampion național și locul al treilea în lotul olimpic al României din anul 2017, la categoria General Palmares. Columbofilul polonez Morel Bartosz sprijină și el licitația caritabilă a Federației Naționale, donând un porumbel consangvin pe celebrul „Wittekop Sylvester” al lui Bart Geerinckx. Ovidiu Maftei a pus la dispoziție un pui cu origini foarte bune de maraton. În pedigreeul porumbelului se regăsesc porumbei originali Cor de Heijde și frații Hagens. Tot cu orgini de maraton este și puiul oferit de Ștefan Babii, un strănepot al celebrului „New Laureaat”. Nu în ultimul rând, campionul arădean Mircea Crișan a donat un pui reprodus anul acesta din porumbei originali Roger Mertens, Kees Bosua și van Dyck.

Licitația poate fi urmărită accesând link-ul de mai jos. Foarte important de reținut este că se va încheia peste aproximativ cinci zile, mai exact în seara zilei de 04 aprilie, la ora 20:00.

https://www.federatianationalacolumbofila.ro/licitatii_porumbei/index.php?act=licitatii&id=31#porumbel2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO