Columbofili de renume internațional participă la licitația caritabilă a FNCPR

Licitația caritabilă organizată de Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei din România a ajuns deja la partea a șaptea. Miercuri seara, 15 aprilie, la orele 20:00 se încheie, însă, partea a șasea a acestei licitații, secțiune în care au fost puși la vânzare porumbei donați de crescători de renume internațional, așa cum sunt Wim Muller, Jacky de Bruine, Dr. de Weerd, Markus Sollner, Guy Baerts, Andre Paulssen etc.

La baza proiectului caritabil demarat de Federația Națională a stat, așa cum se cunoaște, dorința de a veni în sprijinul oamenilor afectați de pandemia creată de COVID-19. Prin intermediul campaniei umanitare „Prețuiește Viața”, banii strânși din donații și din vânzarea porumbeilor donați de crescătorii care s-au implicat au fost redirecționați acolo unde a fost nevoie, pentru asigurarea condițiilor necesare supraviețuirii oamenilor afectați de acest virus. În urmă cu câteva zile s-a încheiat partea a cincea a licitației, în urma căreia a fost strânsă, din nou, o sumă considerabilă, astfel că totalul donat până acum este de ordinul miilor de lei.

Wim Muller, Jacky de Bruine, Dr. de Weerd, Markus Sollner, Guy Baerts, Andre Paulssen- câțiva dintre super-crescătorii participanți la licitație

Majoritatea porumbeilor disponibili în partea a șasea a licitației caritabile au fost donați de crescători străini deosebit de importanți. De exemplu, marele maratonist olandez Wim Muller a pus la dispoziție un mascul reprodus în 2019, descendent din porumbei „specializați” în cursele de la Barcelona. Din aceeași categorie de distanță și, la fel, unul dintre maratoniștii olandezi de primă importanță, Jacky de Bruine, câștigător al multor etape naționale de maraton, a donat un pui, al cărui bunic este „Walter”, porumbelul care i-a adus locul 1 național la celebra cursă de maraton de la Barcelona din anul 2018, împotriva a 3.912 porumbei. Guy Baerts, tot un iubitor al etapelor de maraton, a oferit un porumbel pentru această licitație, în pedigreeul căruia îi găsim pe „Special One” și „New Laureaat”, dar și alți porumbei reprezentativi concurați de maratonistul belgian. Celebrul doctor veterinar și columbofil Henk de Weerd s-a alăturat și el demersului caritabil al Federației Naționale, donând un porumbel cu origini deosebite pentru cursele de maraton. Printre ascendenții masculului de 2018 donat de Henk de Weerd se află inclusiv „Olympic Marathon Queen, locul 1 olimpic As Maraton în 2011. Andre Paulssen și tatăl său, Pierre, sunt alte două nume uriașe pe care le găsim în partea a șasea a licitației caritabile, la care participă cu un porumbel reprodus din zburători foarte buni la cursele de maraton. Pentru iubitorii etapelor scurte sau concursurilor de tip columbodrom, columbofilul german Markus Sollner a oferit un porumbel reprodus anul trecut din porumbei care și-au dovedit calitatea, printre altele, inclusiv la columbodroame din România.

Acestora li s-au alăturat și alți columbofili importanți, așa cum sunt campionul doljean Ionuț Cîrciumaru, care a donat un pui din locul 1 Național As Național 2019, sau George Nicola, cu un porumbel cu origini Jelle Jellema și Nico Volkens, fiu din super zburătoarea „Miss Evi”, locul 1 Național Yarlingi (Marea Britanie) la cursa de la Perpignan de anul trecut. Tot în această secțiune a licitației găsim un porumbel cu origini foarte bune pentru etapele de 100-700 km, donat de columbofilul maghiar Vidligan Agoston. În pedigreeul acestui porumbel se regăsesc porumbei olimpici, așa cum este „Vikie”, locul 3 Național Ace GMD KBDB. De asemenea, este disponibil un porumbel donat de tandemul Badoiu-Van Nunen, cu referințe foarte bune pentru cursele de columbodrom. Licitația pote fi urmărită la adresa de mai jos:

https://www.federatianationalacolumbofila.ro/licitatii_porumbei/index.php?act=licitatii&id=35#porumbel1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO