A început partea a noua a licitației caritabile organizată de FNCPR

În acest moment, licitația caritabilă demarată de Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei din România a ajuns la partea a noua. Noul lot de porumbei este disponibil pe site-ul oficial al Federației Naționale, la secțiunea specială dedicată acestor licitații, urmând să se poată licita până în data de 26 aprilie 2020, orele 20:00. Așa cum ne-am obișnuit, porumbeii oferiți și de data aceasta sunt deosebit de interesanți, potriviți pentru o infuzie de calitate în crescătoria oricărui columbofil.

Înainte de toate, trebuie să amintim că pe 21 aprilie s-a finalizat partea a opta a licitației caritabile. În această secțiune au fost disponibili porumbei de la columbofili importanți din țară și din străinătate, dintre care îi putem aminti pe Machiel Buijk, H. & E-J Eijerkamp, Team Vollebregt, Daniel Cobzaru, Cioacă Florin, Theo Rutten etc. Toți cei zece porumbei oferiți de acești crescători și-au găsit un nou proprietar, la finalizarea licitației strângându-se suma de 7.300 de lei.

Porumbei cu origini deosebite pentru toate categoriile

Primul porumbel din noua licitație este oferit de către Alexandru Matei, un columbofil român stabilit în Londra. Este un porumbel „dedicat” iubitorilor de etape scurte, în pedigreeul său găsidu-se porumbei originali Gerard Koopman sau „Yvan” al Familiei Herbots, locul 1 Național Ace KBDB. Al doilea porumbel disponibil în licitație este oferit de Cosmin Gotia. Pedigreeul său este în adevăratul sens al cuvântului unul impresionant. Este vorba despre un porumbel original Dirk Van Den Bulck, consangvin pe „Olimpic Rosita”, locul 1 Ace în Olimpiada columbofilă de la Nitra. Tandemul slovac M&S Kobal pune la dispoziție un porumbel cu super origini pentru concursurile de maraton. Acesta este nepotul și strănepotul unor porumbei cu rezultate deosebite la concursurile de maraton, în special zburători și câștigători ai celebrei curse de la Barcelona, așa cum sunt „New Laureaat” sau „New Remy”. P. Solleveld & Paloma, din Olanda, participă la această licitație cu o femelă reprodusă în 2019. Ca și porumbelul precedent, este vorba tot despre un porumbel cu origini de maraton, femela fiind reprodusă din porumbei originali Luc van Coppenolle și Piet de Vogel. Următorul porumbel este donat de Laurențiu Păun. Masculul, reprodus în 2018, este reprodus din porumbei originali Mihai Vasiliu, semifrate cu locul 3 Maraton Județean (Argeș) în 2018. Tandemul Leu Daniel & Radu Gabriel, din Contanța, participă la această licitație cu un porumbel original 100% Gaby Vandenabeele, pe linia celebrului „Bliksem”. Cel de al șaptelea porumbel prezent în această licitație este oferit de Marius Hrab. Mama porumbelului este o femelă originală Romulus Matei, în timp ce tatăl masculului este unul dintre cei mai buni zburători ai lui Marius Hrab. Tandemul italian Matei & Ploscaru oferă pentru această licitație un pui reprodus din „Speedy”, mascul care a câștigat locul 1 Ace Overall și locul 12 în finala din 2019 a columbodromului Balkanic Golden Race. Gabriel Țipeanu pune la dispoziție un porumbel reprodus din porumbeii săi cu rezultate foarte bune la etapele de viteză-demifond, în timp ce ultimul porumbel din licitație este oferit de tandemul bucureștean Miki&Cornel, reprodus dintr-un mascul original Gerard Koopman.

Columbofilii interesați de porumbeii prezenți în această parte a licitației își pot plasa ofertele accesând adresa de mai jos, licitația urmând să se încheie pe 26 aprilie, la orele 20:00.

https://www.federatianationalacolumbofila.ro/licitatii_porumbei/index.php?act=licitatii&id=38#porumbel10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO