Maratonul licitației caritabile a FNCPR a ajuns la ultima etapă

Pe 28 aprilie a început partea a 11-a a licitației caritabile organizată de Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei din România. De data aceasta, s-a scos la vânzare un lot de 15 porumbei, donați de crescători români cu rezultate deosebite. Ei sunt disponibili până în data de 03 mai, când, la ora 20:00, licitația se va încheia.

Odată cu publicarea ultimei părți a licitației caritabile, s-a ajuns la un număr impresionant de porumbei donați pentru strângerea de fonduri, cu scopul de a ajuta pe care cei luptă ca virusul COVID-19 să nu mai facă victime sau pe cei care deja sunt afectați de el. Cu acest nou lot de 15 porumbei, s-a ajuns la un total de 125 de porumbei scoși la vânzare, astfel că putem vorbi de cea mai importantă licitație caritabilă organizată vreodată în România.

Descendenți din porumbei de top, indiferent de categorie

Primul porumbel din această secțiune a licitației este donat de tandemul Simion Emil & Stelian Dumitran. Porumbelul, un mascul reprodus în 2019, este nepotul femelei „Maya”, originală Andreas Drapa, iar mama sa este o zburătoare de top a tandemului. Alexandru Cazacu este cel care a donat al doilea porumbel disponibil în licitație, un mascul reprodus în 2018, din porumbei originali Leo Heremans și C&C Lambrechts. Tandemul Popa+Marin din Crevedia, județul Dâmbovița, a oferit o femelă consagvină pe unul dintre porumbeii reprezentativi ai crescătoriei lor. Masculul „Optimus Prime”, campion național la Demifond și Demifond Palmares a fost împerecheat cu propria soră, împerechere din care a rezultat tatăl femelei oferită pentru licitație. Următorul porumbel, tot un mascul de 2019, este donat de tandemul Stănescu&Dobre și este fiul masculului care a ocupat locul 1 pe provincia Muntenia la categoria Demifond în sezonul 2013. Multiplul campion național Liviu Plăvițu, din Severin, participă și el la această licitație caritabilă. Porumbelul donat de el, o femelă de doar un an, este reprodusă din porumbei cu rezultate foarte bune la etapele de maraton și nu numai. Mama sa are 22 de clasări în palmares, la etape de la 160 km la peste 1000 km, iar tatăl a reușit să claseze patru etape de maraton din patru angajări la vârsta de un an. Romanian Pigeon Centre, o prezență foarte activă în cadrul licitației caritabile, oferă un nou cu pui de mare valoare genetică. Iubitorii etapelor de fond și maraton au ocazia să achiziționeze un porumbel original Jan Aarden, reprodus de Romanian Pigeon Centre din doi porumbei de la John de Jong. Constantin Gafton a donat un porumbel tot pentru cei care participă la cursele de distanță. Părinții săi sunt doi dintre cei mai buni zburători concurați de Constantin Gafton, câștigători de trofee județene și provinciale la categoriile de maraton. Un porumbel cu totul deosebit este oferit de Bogdan Oros din Salonta, județul Bihor. Părinții săi sunt „Miss Maraton”, locul 2 Național As Maraton 2012, și „Invincible Yarling”, locul 3 Național As Maraton Tineret 2017, adică cei mai buni zburători din crescătoria lui Bogdan Oros. După aceștia, urmează un lot de șase porumbei, oferiți de George Nicolaescu din Slatina. Toți cei șase porumbei, doi masculi și patru femele, sunt pentru concursurile de o zi și majoritatea dintre ei au fost concurați ca pui, obținând clasări foarte bune. Ultimul Porumbel din licitație este tot un Aarden 100%, reprodus și donat de arădeanul Sorin Marius Fer. Părinții săi sunt doi porumbei originali Machiel Buijk.

Licitația poate fi urmărită accesând adresa de mai jos. Cei 15 porumbei disponibili în această licitație pot fi achiziționați până la data de cel târziu 03 mai, ora 20:00, când este programată încheierea licitației.
https://www.federatianationalacolumbofila.ro/licitatii_porumbei/index.php?act=licitatii&id=40#porumbel15

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO