Berlin Național, ultimele pregătiri pentru un super-maraton

Doar câteva zile ne mai despart de ediția din 2020 a mult-așteptatei etape Berlin Național. Ultimele detalii organizatorice au fost puse la punct, totul fiind pregătit pentru ca pașii premergători concursului să se desfășoare fără nicio dificultate. De asemenea, au fost stabilite punctele în care vor putea fi îmbarcați porumbeii, ocazie cu care putem observa că la Berlin Național 2020 vor concura porumbei și columbofili din aproape toate provinciile țării.

Îmbarcarea porumbeilor pentru etapa Berlin Național, organizată de Asociația Columbofilă Bihor, a fost stabilită pentru ziua de marți, 04 August 2020. În acest scop și pentru a ușura accesul crescătorilor care vor să participe la Berlin Național, au fost stabilite zece centre de îmbarcare. În funcție de zonă, acestea sunt următoarele: Arad, Baia Mare, Botoșani, Cluj-Napoca, Oradea, Reșița, Satu Mare, Suceava, Rădăuți și Timișoara. De asemenea, a fost stabilit și câte un responsabil de centru, pentru fiecare dintre cele zece amintite mai sus, persoane cu care columbofilii care vor să participe pot lua legătura pentru orice fel de informații: Daniel Marta (0725928653), pentru centrul Arad; Alin-Daniel Pop (0740079687), pentru centrul Baia Mare; Relu Iurieți (0757115076), pentru centrul Botoșani; Vlad Boldea (0756487124), pentru centrul Cluj-Napoca; Marius Tunduc (0748240000), pentru centrul Oradea; Dorel Badea (0724213833), pentru centrul Reșița; Daniel Tăut (0728287098), pentru centrul Satu Mare; Ionuț Gagea (0740641583), pentru centrul Suceava; Adrian Schipor (0731790522), pentru punctul de colectare Rădăuți; Ilie Marian (0745394101), pentru centrul Timișoara. „Și anul acesta, ca de fiecare dată, ne așteptăm ca un număr mare de porumbei și de crescători să participe la Berlin Național. Este clar că ne aflăm în fața unui moment important și, fără a folosi cuvinte mari, sunt convins că pentru mulți crescători, Berlin Național este cel mai important moment al anului competițional. Ne bucurăm că această etapă prinde conturul pe care l-am gândit atunci când am hotărât să o organizăm, adică acela de a fi un fel de Barcelona românilor. Experiența anilor trecuți ne dovedește că nu am greșit deloc. Din punct de vedere organizatoric toate detaliile sunt puse la punct, iar acum așteptăm doar ziua îmbarcării. Vă doresc tuturor un concurs cât mai reușit, iar cei mai buni să câștige”, ne-a transmis Marius Tunduc, președintele Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România.

Câștigătorul locului 1 pe lansare va primi „Cupa Berlin”

În fiecare an, concursul Berlin Național vine și cu multe premii, atât simbolice, cât și materiale. Cu siguranță, cel mai important dintre acestea este „Cupa Berlin”, trofeu care este oferit câștigătorului locului întâi pe lansare. Anul acesta, fiind unul aniversar, câștigătorul va primi un trofeu inedit, creat special pentru ediția 2020, când Berlin Național împlinește „vârsta” de zece ani. Nu sunt lăsați deoparte nici ceilalți ocupanți ai locurilor de pe podium. Astfel, locurile 1, 2 și 3, la porumbei și crescători, vor primi câte o plachetă. Un premiu consistent este oferit câștigătorilor locului 1 la porumbei pe fiecare centru de îmbarcare, care vor primi câte un pachet  Topigen complet (ceas+antenă+alimentator etc). Nu în ultimul rând, columbofilii care se vor clasa pe podium la crescători, la nivelul fiecărui centru de îmbarcare, vor primi câte un pachet cu produse columbofile oferite de sponsorul oficial CEST Pharma. De asemenea, Berlin Național este o etapă la care se întocmește clasament Interpares, pe doi, trei, patru și cinci ani, ai căror câștigători din Top 3 vor fi premiați cu câte o plachetă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO