Berlin Național, Birzai Național și Izium Național, „finalele” sezonului 2020

Marți, 04 august 2020, s-a desfășurat îmbarcarea porumbeilor pentru trei dintre cele mai așteptate etape ale sezonului competițional: Berlin Național, Birzai Național și Izium Național. În stilul deja caracteristic al acestui tip de concursuri, vorbim de etape la care au fost angajați mii de porumbei și care, cu siguranță, vor avea un final pe măsură.

Poate nici cei mai optimiști dintre columbofilii din România nu s-au văzut, la mijlocul primăverii, în ziua îmbarcării pentru unul dintre concursurile Berlin Național, Birzai Național sau Izium Național. Cu toate acestea, iată că această zi așteptată a venit, iar porumbeii  au fost angajați deja pentru aceste adevărate „finale” ale campionatului columbofil din acest an.

Berlin Național: 6.264 de porumbei și 954 crescători

La Berlin Național, etapă organizată de Asociația Columbofilă Bihor, anul acesta vor participa 6.264 de porumbei și 954 columbofili. Dintre cele trei etape naționale care se vor desfășura la finalul acestei săptămâni, Berlin Național nu este, din punct de vedere al numericului de porumbei, cea mai mare. Dar, Berlin Național este etapa care acoperă cea mai mare parte din țară. Columbofili din nu mai puțin de 22 de județe își vor aștepta porumbeii de la Berlin, amintind aici zone precum Botoșani, Suceava, Brăila, Brașov, sau Olt.

13.448 porumbei și 1.078 crescători participă la Birzai Național 2020

În schimb, Birzai Național este etapa care va avea cei mai mulți porumbei pe locul lansării. La finalizarea îmbarcării, concursul organizat de Asociația Columbofilă Neamț a atins uriașa cifră de 13.036 de porumbei. Peste o mie de crescători din 16 asociații județene au ales să își angajeze porumbeii la această etapă, cele mai lungi distanțe din concurs regăsindu-se în județele Prahova, Constanța, Buzău sau Tulcea.

Izium Național, etapa cu cei mai mulți crescători implicați

Dacă celelalte două etape se evidențiază prin numărul de porumbei sau de județe participante, concursul Izium Național din acest an deține recordul pentru cei mai mulți columbofili participanți. Cei 1.350 de columbofili care și-au angajat porumbeii la ediția din acest an a etapei Izium Național reprezintă, deocamdată, cel mai mare număr de crescători înregistrați la vreo etapă din România. Nu mai puțin important este și numărul de porumbei angajați la Izium Național, deoarece discutăm de o etapă cu 11.881 de porumbei.

Lansarea pentru cele trei etape este programată pentru vineri, 07 august 2020, și ținând cont că în același weekend se vor desfășura și alte etape de maraton, dar nu naționale, putem afirma că sezonul 2020 se încheie cu o adevărată demonstrație de forță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO