Bondilă, „balet“ penibil pe arii calomnioase

„Piticii“ columbofiliei româneşti, Uniunea Columbofililor Profesionişti din România (UCPR) şi Federaţia Română de Sport Columbofil (FRSC), cele două minuscule organizaţii columbofile care, împreună, abia depăşesc jumătate din numărul de membri ai Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Porumbei din România, au ales vara acestui an pentru a le demonstra proprilor membri cât de jos pot duce disputa liderii lor.
Într-un război al „surzilor“, ce nu are nicio legătură cu o columbofilie performantă, în instanţele româneşti, conducerea FRSC, sub semnătură „vaşnicului“ luptător întru acapararea „plăcintei“ columbofile, Ioan Zavate, a solicitat şi, culmea, a şi obţinut în prima instanţă, dizolvarea UCPR-ului. Cum până apare motivarea instanţei ne este greu să precizăm care ar fi putut fi argumentele care au determinat acest deznodământ, nu ne rămâne decât să bănuim că haosul ce domneşte în activitatea UCPR-ului atât la nivel organizaţional, cât şi competiţional, a constituit principalul motiv pentru care Zavate a avut un prim câştig de cauză.
Şi dacă tot am amintit de dezastrul organizatoric care caracterizează activitatea UCPR, merită subliniat aici faptul că, pe zi ce trece, tot mai mulţi membri ai Uniunii, în nume personal, sau chiar cluburi întregi din judeţele unde mai există această organizaţie, aleg să facă pasul către Liga Campionilor, singura competiţie columbofilă românească organizată la cele mai înalte standarde de Federaţia Naţională a Crescătorilor de Porumbei din România. Unul dintre ultimele exemple concludente în acest sens este cel al clubului columbofil din Valea Mare, judeţul Dâmboviţa, acolo unde membri şi-au luat soarta în mâini şi au părăsit UCPR-ul, afiliind clubul la organizaţia judeţeană a FCPR. „Astazi am avut deosebita plăcere de a participa, împreună cu Mihai Gabriel şi Manea Florin, la un moment important pentru ACJ Dâmboviţa (FNCPR), constituirea Clubului Columbofil Valea Mare (FNCPR). Mă bucur să văd că Petre Georgescu, un veteran al columbofiliei locale, a ales FNCPR şi avem toată încrederea că alături de Grigoraş Alin vor face o treabă bună şi vor dezvolta acest club.Vă doresc succes domnilor şi începem colaborarea de la pui. Aşteptăm cu nerăbdare afilierea primului club din zona Targovişte….“, a menţionat, într-o postare pe o reţea de socializare, reputatul columbofil dâmboviţean Dorin Toader.
Stimabilul Bondilă, liderul UCPR-ului, este, cel mai probabil, foarte zguduit de aceste lovituri în cascadă primite în ultimele săptămâni, altfel nu se explică ieşirea sa furtunoasă împotriva lui Cosmin Olteanu, unul dintre columbofilii de vârf al Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Porumbei din România, multiplu campion naţional şi olimpic. Intitulându-l „şmecher“, Bondilă, liderul minionei uniuni columbofile pe cale de dispariţie, dealtfel un columbofil mediocru din toate punctele de vedere, a pus la îndoială rezultatele lui Cosmin Olteanu, sugerând că ele sunt obţinute datorită influenţei sale şi a faptului că fuge de concurenţă. „Curajul“ comic al liderului UCPR a dispărut subit a doua zi după apariţia interviului când, confruntat cu eventualele consecinţe ale inepţiilor îndrugate în faţa camerei de luat vederi, s-a repezit să-şi dea singur un dos de palmă peste gură, cerându-şi umil scuze: „Prin prezentul mesaj, domnul Emil Bondilă, preşedintele UCPR, îi adresează scuzele sale domnului Cosmin Olteanu şi familiei sale, pentru declaraţia sa neinspirată din interviul dat recent site-ului RRP.RO privind implicarea domniei sale în dezvoltarea sportului columbofil din Romania (…)“. Din păcate, acesta este nivelul leadershipului uceperist şi este regretabil că astfel de oameni joacă pe degete destinele celor câteva mii de columbofili, din ce în ce mai puţine, care încă mai concurează sub
„flamura“ aşa-zişilor prefesionişti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO