Prahova: record după record la etapele cu puii. Peste 44 de mii de pui angajați la primele două etape

După mai multe recorduri de participare stabilite în sezoanele trecute la etapele cu porumbeii maturi, Asociația Columbofilă Prahova nu se dezminte nici în sezonul actual cu puii. În total, la primele două etape, columbofilii din această asociație au angajat 44.326 de tineri zburători.

Prima etapă a sezonului de pui 2020 organizată la Prahova a însemnat angajarea a 22.289 de porumbei și participarea a 510 columbofili. Porumbeii au fost lansați din localitatea Ruse (Bulgaria), care a propus distanțe cuprinse între 110 și 150 km. Viteza destul de mare, de peste 1.300 m/min., realizată de primii porumbei din clasament ne demonstrează că a fost un concurs care s-a desfășurat fără prea mari dificultăți. Însă, acest aspect a ieșit și mai bine în evidență la cea de-a doua etapă, când participarea a fost iarăși de peste 22.000 de porumbei. Mai exact, la al doilea concurs, cu lansare din Razgrad, au fost angajați 22.037 porumbei și a participat un număr de 514 crescători.

Cum nici această etapă nu a fost una dificilă, cu siguranță și a treia etapă va avea la start peste 20.000 de porumbei, iar câștigătorul se va afla în fața unei performanțe de ținut minte toată viața.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO