F.R.S.C, din eșec în eșec către dizolvare

Federația Română de Sport Columbofil (F.R.S.C.) înregistrează eșec după eșec în efortul de a sări peste umbra sa. Aflată în plin proces cu Uniunea Columbofililor Profesioniști din România, căreia îi cere dizolvarea, F.R.S.C. este pe cale să cadă singură în groapa pe care o tot sapă de ani buni unității columbofile din țara noastră.

La finalul lunii august, Corpul de Control al Ministrului Tineretului și Sportului a efectuat mai multe controale asupra activității și funcționării Federației Române de Sport Columbofil, iar raportul întocmit la finalizarea acestora cuprinde următoarea sentință: „Sesizarea instanței competente, de către Direcția Generală Juridică și Patrimoniu, în vederea pierderii personalității juridice a Federației Române de Sport Columbofil. Așadar, nu mai este mult până când această organizație columbofilă se va risipi.

F.R.S.C., respinsă și de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM)

De curând, Federația Română de Sport Columbofil a mai primit o „lovitură”. De data aceasta, Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) este cel care a respins mai multe cereri ale F.R.S.C., prin care s-a dorit monopolizarea mai multor termeni columbofili. De exemplu, a fost respinsă cererea de înregistrare a denumirii „Regulament Național Sportiv Columbofil”, „Maestru Emerit al Sportului Columbofil” sau „Sport Columbofil”. Aviz negativ au primit și cererile de înregistrare a denumirilor „Conferința Națională de Sport Columbofil a României”, „Columbodrom”, „Maestru al Sportului Columbofil” și „Corpul Național de Arbitri de Sport Columbofil”. În schimb, au fost înregistrate la OSIM „Gala Naționalelor de Sport Columbofil a României” și „Gala Campionilor de Sport Columbofil a României”. Ar fi foarte interesant de argumentat din partea celor de la F.R.S.C. de unde s-au inspirat pentru a ajunge la aceste denumiri, dat fiind faptul că Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei din România organizează de ani buni „Gala Campionilor”, cel mai important eveniment columbofil din România, iar de anul trecut se organizează și „Gala Naționalelor”, în care sunt premiați columbofilii câștigători în cadrul etapelor naționale. În afară de acest aspect, prin înregistrarea denumirii „Gala Naționalelor de Sport Columbofil a României” putem înțelege că F.R.S.C. dorește organizarea unui eveniment, pe modelul lansat de Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei din România, în care să își celebreze columbofilii care ocupă un loc pe podium la etapele naționale. Trecând peste faptul că folosirea termenului „național” în orice expresie de către F.R.S.C. este un abuz moral, pentru că nu ai cum să ai pretenția că reprezinți ceva de nivel național în condițiile în care te compui din câteva sute de membri risipiți într-un sfert din județele României, Regulamentul Sportiv după care funcționează F.R.S.C. nu prevede organizarea niciunei etape „naționale”, chiar dacă pentru ei această sintagmă ar însemna un concurs cu câteva sute de porumbei și asociații cât degetele de la o mână.

Dar, să sperăm că nu mai durează prea mult până când acest grup de agitatori, pe nume F.R.S.C., își va înceta existența și așa destul de șubrezită. Realitatea columbofilă din România nu mai poate fi ignorată pentru multă vreme, iar această organizație columbofilă „națională” de dimensiunea unei asociații județene va înceta să mai existe. De asemenea, avem încredere că odată cu reînființarea Uniunii Federațiilor Columbofile din România, columbofilii români vor realiza că dezbinarea nu folosește nimănui și vor face pasul către unitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO