Columbofilii români au decis: patru weekend-uri pentru maraton și separarea clară a categoriilor

În urmă cu două săptămâni, conducerea Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România lansa un sondaj de opinie, pentru a afla părerea membrilor săi cu privire la cinci puncte importante pentru desfășurarea sportului columbofil în țara noastră. După exprimarea voturilor și comunicarea rezultatelor interne de către fiecare asociație, s-a constat că toate subiectele au fost avizate pozitiv, urmând ca modificările să fie introduse în noul Regulament al UFCR.

La sondajul propus de Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei din România, în care au fost puse în discuție teme ca majorarea numărului de weekend-uri pentru categoria Maraton la patru, introducerea categoriei Maraton Extrem sau ridicarea gradului de dificultate pentru categoria General, au participat 6.712, din 33 de asociații.

Delimitarea clară a tuturor categoriilor

Primul subiect propus spre votul membrilor în cadrul acestui sondaj vizează clar delimitarea categoriilor competiționale. De exemplu, posibilitatea ca normele de Fond să poată fi realizate și cu etape de maraton a creat multe contradicții la nivel național, situație care se dorește a fi îndreptată și extinsă la nivelul tuturor categoriilor. Supusă opiniei columbofililor români, separarea clară a  categoriilor de concursuri a fost votată de 78.24% dintre crescătorii care au participat la sondaj. Astfel, în viitor, fiecare etapă va viza doar o singură categorie, nemaiputând fi luată în calcul și pentru îndeplinirea altei categorii în afară de cea corespunzătoare distanței pe care o presupune. Toate acestea vor aduce un plus de claritate, dar și de diferențiere a porumbeilor pe categorii de distanță.

Patru weekend-uri pentru etape de maraton și introducerea categoriei Maraton Extrem

De departe, pentru iubitorii concursurilor de distanță, cea mai bună veste este intenția ca noul Regulament al UFCR să cuprindă patru weekend-uri pentru organizarea concursurilor de maraton. De aici rezultă că într-un sezon vor fi organizate minim patru etape de maraton. De altfel, cele 91,88 de procente cu care a fost votată această schimbare arată că este o măsură dorită intens la nivel național. La fel de bine a fost primită și propunerea de reînființare a categoriei Maraton Extrem, votată cu 98,34%. La fel ca în trecut, norma categoriei Maraton Extrem va fi îndeplinită prin clasarea a două concursuri de peste 1.000 de km.

Mai multe planuri de concursuri pentru etapele de Viteză. Se ridică gradul de dificultate la categoria General

La punctul al patrulea al sondajului s-a pus în discuție posibilitatea ca fiecare filială a UFCR să poată organiza mai multe planuri de concursuri pentru categoria Viteză. O temă recurentă la nivel național, mai ales datorită condițiilor geografice ale țării, propunerea a fost votată de 60,75% dintre participanții la sondaj. Ultimul punct al sondajului, al cincilea, a vizat categoria General, în legătură cu care s-a propus sporirea gradului de dificultate pentru îndeplinirea normei. Și această măsură a fost adoptată, prin votul a 78,99% dintre participanți, urmând ca în viitor să se stabilească exact cerințele pentru categoria General.

Așadar, reactivarea Uniunii Federațiilor Columbofile din România aduce multe schimbări și pe plan sportiv, ca rezultat al dorinței majorității columbofililor din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO