Aberantele solicitări ale UCP-ului, respinse de magistraţii Tribunalului Bucureşti!

În timp ce sunt pe cale de a fi dizolvaţi de către instanţele de judecată la solicitarea unei alte federaţii cu grave probleme în ceea ce priveşte înfiinţarea sa, Federaţia Română de Sport Columbofil, Uniunea Columbofililor Profesionişti din România a mai primit „un dos de palmă“ de la Tribunalul Bucureşti. În dorinţa sa de „a-şi legaliza“ furtul logo-ului FCI din urmă cu câţiva ani, mai marii UCPR au decis să dea în judecată FNCPR-ul, solicitând instanţei să anuleze marca înregistrată, respectiv logo-ul FCI, care este aplicată pe inelele distribuite de Federaţie. Numai că judecătorii bucureşteni nu au fost de acord cu pretenţiile „profesioniştilor“ şi, firesc, au statuat că logo-ul FCI este o marcă înregistrată a Federaţei Naţionale a Crescătorilor de Porumbei din România.

Atunci când dizolvarea „le bate“ la uşă, responsabilii Uniunii Columbofililor Profesionişti din România s-au decis că e momentul să abată atenţia membrilor săi spre un alt subiect controversat în speranţa ca vor ţine lucrurile sub control în propria „bătătură“. Astfel, UCP-ul a înaintat Tribunalului Bucureşti o acţiune prin care solicita anularea mărcii înregistrate, respectiv logo-ul FCI, aflată în portofoliul Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Porumbei din România. În solicitarea lor, „profesioniştii“ au invocat, în mod fals, că FNCPR-ul nu este o federaţie naţională, ci doar o asociaţie înfiinţată în 2007. Evident, această susţinere a juriştilor UCPR nu are nicio legătură cu realitatea atâta timp cât sintagma „Naţională“ din denumirea federaţiei a fost folosită ca urmare a acordului scris dat de către Guvernul României, respectiv Secretariatul General al Guvernului, prin adresa numărul 12590 din data de 19.09.2014. În plus, în baza acestui acord, Tribunalul Bucureşti a aprobat cererea de modificare a denumirii federaţiei din Federaţia Crescătorilor de Porumbei din România în Federaţia Naţională a Crescătorilor de Porumbei din România. Această decizie a instanţei s-a bazat şi pe faptul că FNCPR-ul are asociaţii afiliate în toate judeţele ţării, inclusiv municipiul Bucureşti, fapt ce îi conferă statutul de organizaţie naţională.

Totodată, un argument hotărâtor în ceea ce priveşte dreptul exclusiv al FNCPR-ului de a înregistra logo-ul FCI ca marcă înregistrată îl constituie afilierea federaţiei noastre la Federaţia Columbofilă Internaţională, argument invocat de avocatul Florin Gătejescu şi susţinut de declaraţia oficială emisă de FCI în data de 20.07.2020 Guvernului României, care atestă că FNCPR-ul este singura organizaţie columbofilă românească afiliată la federaţia internaţională de profil.

Un alt argument fals adus de juriştii UCP-ului în faţa instanţei a fost acela că FNCPR-ul a uzurpat semnele distinctive ale FCI-ului fără acordul acestei organizaţii internaţionale. Evident, şi această susţinere a fost una falsă şi menită a induce în eroare magistraţii bucureşteni atâta timp cât FNCPR-ul a avut acordul scris expres al FCI-ului atunci când a înregistrat această marcă. În acest sens, a fost depus la dosarul cauzei documentul original emis de FCI, ştampilat şi semnat de preşedintele acestei organizaţii.

Dincolo de aceste false şi răuvoitoare susţineri, pentru magistraţii Tribunalului Bucureşti a fost, probabil, limpede faptul că UCP-ul nu are nicio legătură faptică sau juridică cu Federaţia Columbofilă Internaţională. UCP-ul nu a fost, nu este şi nici nu va fi vreodată membră a acesteia federaţii internaţionale şi, în atare condiţii, înregistrarea acestei mărci de către FNCPR nu le afectează în niciun fel interesele organizatorice, financiare sau de orice fel ale reclamantei. Pe baza acestor susţineri, un complet al Tribunalului Bucureşti a respins ca neîntemeiată solicitarea UCP-ului şi a statuat că marca înregistrată, respectiv logo-ul FCI, aparţine FNCPR-ului.

Toată această tevatură juridică inutilă este menită a masca dificultăţile reale în care se află Uniunea Columbofililor Profesionişti din România. Cu mii de membri plecaţi sau aflaţi pe picior de plecare spre FNCPR, cu spectrul real al dizolvării după ce a pierdut în prima instanţă un proces în acest sens, UCP-ul are nevoie de noi scandaluri pentru a-şi disimula slăbiciunile reale şi lipsa de perspectivă în ceea ce priveşte reprezentarea intereselor columbofililor care încă le plătesc o taxă de membru. Este regretabil că, în loc să-şi informeze corect membri şi să le reprezinte interesele reale, UCP-ul preferă să poarte războie juridice dinainte pierdute şi să clameze o inexistentă fraudă la nivelul FNCPR atâta timp cât însăşi existenţa lor este pusă sub semnul întrebării de către magistraţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO