Alegeri la vârful UFCR (II)

Uniunea Federațiilor Columbofile din România se pregătește de alegeri. Programate pentru ziua de duminică – 26 septembrie, acestea vor decide echipa care va conduce destinele columbofiliei în următorii ani. Din acest motiv, în zilele care urmeză vom public o serie de articole în care vă vom prezenta, pe rând, toți membrii echipei Marius Tunduc.

Astfel, după ce în materialul precedent am vorbit despre Marius Tunduc şi Florin Bilan şi proiectele lor pentru viitorul mandat, azi a venit rândul să vorbim, pe scurt, despre Florin Gătejescu şi Răzvan Şipoteanu, candidaţii pentru funcţiile de preşedinte al Comisiei Naţionale Sportive, respectiv cea de preşedinte a Comisiei Naționale de Disciplină din cadrul UFCR.

Florin Gătejescu şi proiectul unui candidat atent la detalii

Cunoscut ca un foarte bun organizator, Florin Gătejescu este, cu siguranță, unul dintre cei mai apreciați oameni din conducerea FNCPR. Prim vicepreședinte al FNCPR și președinte al Asociatiei Columbofile Dolj „Gelu Ioan Gatejescu“, avocatul craiovean a fost și rămâne omul din spatele „hârtiilor“. Extrem de implicat în viața columbofilă, Florin Gătejescu vine în fața crescătorilor cu un proiect pentru un nou regulament național, valabil pentru perioada 2022 – 2025, care, susține el, va duce la creșterea valorică a rezultatelor obținute. „Prezentul regulament conține regulile de bază, necesare practicării columbofiliei, respectiv organizarea concursurilor cu porumbeii voiajori, în cadrul Uniunii Federațiilor Columbofile din România, în condiții de siguranță și competitivitate ridicate, astfel încât, prin implementarea acestora și adoptarea normelor de aplicare, la finalul perioadei de valabilitate a prezentului RNC (septembrie 2025), creșterea valorică a rezultatelor obținute și respectul față de campionatul nostru să fie evidente și unanim apreciate.
Aceste reguli de bază ale organizarii Campionatului Național Columbofil respectă întocmai rezultatele sondajului, efectuat la nivelul Federației, în luna aprilie 2021, cu mențiunea că am adus un amendament pe care îl consider necesar la norma categoriei maraton extrem, respectiv posibilitatea de a cumula la aceasta și etape de peste 900 km, inclusiv
ultimul Național de Maraton, având în vedere ce schimbări atmosferice și fenomene meteo extrem de periculoase sau accentuat pe teritoriul României, impunând asumarea unei conduite prudente în abordarea acestor etape cu disțanțe extreme“, susține Florin Gătejescu.
Proiectul propus de candidatul pentru șefia CNC prevede stabilirea unor reguli clare pentru organizarea evenimentelor sportive, care includ, printre altele, distanțele, concursurile și tipurile de concurs, planul de concurs; grupările zonale de concurs la categoria fond și etapele de concurs naționale și provinciale; reguli pentru îmbarcarea porumbeilor pentru concursuri; precum și condițiile de îndeplinire a palmaresului doi și trei la porumbel și crescător.

Răzvan Șipoteanu: „Doresc o nouă abordare a relațiilor dintre Uniune, filiale și membri“

Răzvan Șipoteanu

Așa cum aminteam în cele de mai sus, candidatul pentru funcția de președinte al Comisiei Naționale de Disciplină din cadrul UFCR este nimeni altul decât Răzvan Șipoteanu, în prezent responsabil financiar în Comitetul Director al federației, vicepreședinte al Comisiei de Disciplină a FNCPR și președinte al Asociației Columbofile Vâlcea. Persoană dinamică, extrem de activă în viața federației în ultimii ani, Șipoteanu și-a propus să vină cu o nouă abordare a relațiilor dintre Uniune, filiale și membri. „Candidatura mea pentru funcția de președinte al Comisiei Naționale de Disciplină în cadrul Consiliului Director al UFCR este motivată din dorința de a mă implica în continuare în activitatea Uniunii și de a continua reforma în domeniul columbofiliei, începuta în mandatul actualei conduceri. Propunerile mele prin acestă candidatură se referă la o noua abordare a relațiilor dintre Uniune, filiale și membrii, în contextul asigurării, în continuare, a transparenței și corectitudinii în deciziile luate cu privire la activitatea Comisiei de Disciplină. (…) Voi propune elaborarea unui Regulament de organizare și funcționare al Comisiei Naționale de Disciplină care va fi prezentat spre avizare Consiliului Director al UFCR, iar procesele verbale de ședință precum și deciziile adoptate vor fi arhivate în format electronic , precum și pe suport de hârtie la sediul Uniunii“, spune crescătorul vâlceanu, care își dorește întâlniri anuale cu președintii Comisiilor de Disciplină județene, în vederea stabilirii unor reguli comune de aplicare unitară a dispozițiilor statutare și regulamentare în privinta deciziilor ce urmează a fi adoptate.
Totodată, Răzvan Șipoteanu menționează și o serie de principii de ordin general, obligatorii în activitatea Comisiei Naționale de Disciplină, cum ar fi că „toate deciziile care vor fi date în cadrul acestei comisii să fie luate cu respectarea principiilor contridictorialității, proportionalității, garantării dreptului la apărare și al disponibilității, iar fiecărei persoane ce va fi audiată în fața Comisiei i se va garanta dreptul la apărare, iar prezumția de nevinovăție va exista pe toata perioada în care acesta este cercetată“.
În plus, susține candidatul pentru funcția de președinte al Comisiei Naționale de Disciplină, în situația în care este necesară aplicarea unor sancțiunii, acestea vor fi în sensul respectării statutului și RNS, „deciziile având un scop coercitiv și nu punitiv“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO