Alegeri la vârful UFCR (III)

Uniunea Federațiilor Columbofile din România se pregătește de alegeri. Programate pentru ziua de duminică – 26 septembrie, acestea vor decide echipa care va conduce destinele columbofiliei în următorii ani. Din acest motiv, în zilele care urmeză vom public o serie de articole în care vă vom prezenta, pe rând, toți membrii echipei Marius Tunduc.

Unul dintre oamenii care vor face parte din viitoarea conducere a UFCR va fi și Alexandru Huzu, actual vicepreședinte al Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România. Crescător cu mare experiență în sportul columbofil, Alexandru Huzu candidează acum pentru funcția de președinte al Comisiei pentru columbodroame. Misiunea sa? Să pună pe picioare un campionat al columbodroamelor, care, an de an, să-și desemneze și să-și premieze cei mai merituoși columbofili. „Doresc să candidez pe funcția de vicepresedinte al UFCR – președinte al Comisiei responsabile cu Columbodroamele din România, pentru a implementa acest proiect și pentru a reuși ca, la sfârșitul mandatului, să avem un campio¬nat de tip columbodrom funcțional și respectat în întreaga lume columbofilă. (…) Suntem în momentul în care trebuie să ne ocupăm intens de activitatea columbodroamelor și să promovăm crescătorii extrem de mulți care joacă la aceste columbodroame. Astfel, am decis ca UFCR să se focuseze la maxim și pe promovarea acestui tip de concursuri, pe promovarea celor mai bune columbodroame și a celor mai buni columbofili care joacă în astfel de competiții. Mă bazez pe susținerea voastră în acest demers extrem de greu!“, susține Alexandru Huzu.
Conform acestuia, UFCR va face toate demersurile necesare pentru a reuni columbodroamele din România sub un singur „acoperiș“, acolo unde va exista un singur regulament. Evident, un proiect de asemenea anvergură nu poate fi implementat imediat, astfel că proprietarii columbodroamelor vor avea destul timp la dispoziție pentru a face demersurile necesare afilierii la acest campionat, termenul limită fiind începutul anului 2024.
Noutatea absolută este că, la finalul campionatului, cei mai buni dintre crescătorii care participă la acest tip de competiții vor fi premiați în cadrul Galei Campionilor, cel mai important eveniment din lumea columbofilă românească. Iar, dacă ar fi să ne uităm la Clubul Gold, putem fi siguri încă de pe acum că premiile vor fi, cel puțin, consistente. Pe lângă premiile în bani, UFCR se va implica și în promovarea columbodroamelor afiliate, a crescătorilor și a porumbeilor câștigători în revista columbo¬filă a Uniunii, iar propietarii de columbodroame, ca, de altfel, și campionii, vor primi două bilete la Gala Campionilor.
„Activitatea este extrem de laborioasă și necesită implicare în fiecare zi și am ajuns la concluzia că trebuie să formăm o comisie de responsabili cu această activitate la nivel de fiecare regiune. Comisia va fi formată din Giani Urda – responsabil cu acest proiect pentru zona Moldova; Vladimir Nuța – responsabil cu acest proiect pentru zona de sud a țării; Ștefan Filip – responsabil cu acest proiect pentru zona de centru și vest a țării. Sperăm, cu ajutorul fiecăruia dintre voi și al colegilor din Comitetul Director să reușim să aducem acest tip de concursuri la nivelul celor desfășurate în campionatul actual al FNCPR și viitor UFCR“, a mai spus actualul vicepreședinte al Federației.

„Pentru mine, a servi columbofilia românească cu ceea ce știu și pot eu face reprezintă o mare onoare!“

Ioan Feștilă

Numele lui Ioan Feștilă este unul de referință nu numai pentru crescătorii din provincia din care provine, Moldova, ci pentru întreaga suflarea columbofilă românească. Actual membru în Consiliul Director al Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România, responsabil pentru organizarea Expozițiilor Naționale și Internaționale, Feștilă și-a propus să candideze pentru aceeași funcție și în structura Uniunii Federațiilor Columbofile din România. Candidatura sa este, în mod evident, recomandată de activitatea în cadrul FNCPR pe care a avut-o în ultimii ani. Toți columbofilii români care au trecut pragul unei Expoziții Naționale au putut observa rezultatele muncii sale și a echipei pe care a coordonat-o, aceste manifestări columbofile anuale fiind unele de referință atât în România, cât și în întreaga Europă. Dovadă a acestor afirmații stau numeroasele mărturii elegioase ale crescătorilor din vestul Europei, germani, belgieni și olandezi, care au participat la Expozițiile Naționale din anii precedenți.
„Pentru mine, a servi columbofilia românească cu ceea ce știu și pot eu face reprezintă o mare onoare! De ani buni mă ocup de organizarea Expozițiilor Naționale și pot să spun că, deși la prima vedere pare o activitate relativ simplă, în fapt este vorba de o responsabilitate uriașă pentru mine și echipa mea. Fără îndoială, în zilele dinaintea unei Expoziții, în timpul acesteia și în prima zi după terminarea ei, pe mâinile mele sunt cele mai de preț păsări pe care România le are în acel moment, iar acest lucru mă obligă pe mine și echipa mea să ne deffășurăm activitatea cu o maximă atenție. Candidez la funcția de membru ân Consiliul Director al UFCR, responsabil cu organzarea Expozițiilor Naționale pentru că în fața noastră se află două provocări extraordinare: organizarea Olimpiadei Columbofile din 2022 și a Cupei Europei din 2023. Dacă, în trecut, Cupa Europei s-a mai desfășurat în România, organizarea Olimpiadei este o premieră absolută și o provocare fără precedent pentru viitoarea conducere a UFCR, iar experiență pe care am câștigat-o în ultimii ani consider că repreyintă o garanție a unei reușite despre care se va vorbi în fiecare colț al columbofiliei mondiale. Știu că va fi o misiune foarte dificilă, însă sunt convins că vom face lucrurile la limita perfecțiunii deoarece ne vom implica total în derularea acestor proiecte“, ne-a declarat Ioan Feștilă, președinte al Asociației Columbofile Neamț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO