Alegeri la vârful UFCR (IV)

Uniunea Federațiilor Columbofile din România se pregătește de alegeri. Programat iniţial pentru ziua de duminică – 26 septembrie, votul care va decide echipa care va conduce destinele columbofiliei în următorii ani va avea loc în data de 17 octombrie, procesul urmând să se desfăşoare online. Aşa cum v-am obişnuit deja, continuăm azi seria articolelor de prezentare a candidaţilor care fac parte din echipa Marius Tunduc.

Daniel Marta: „Vreau să ridic ştacheta!“

Un nume cunoscut în columbofilia românească, atât prin prisma implicării sale în activitatea Federaţiei Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România, cât şi graţie rezultatelor obţinute din postura de crescător, Daniel Marta vizează, la următoarele alegeri, o poziţie de membru în cadrul Consiliului Director al UFCR – responsabil cu Clubul Gold. În prezentpreședinte al Asociației Columbofile Arad şi membru în Comisia Tehnică Națională a FNCPR, crescătorul bănăţean îşi doreşte acum să se implice activ în dezvoltarea campionatului Gold, una dintre cele mai de succes iniţiative implementate de către actuala echipă din fruntea Federaţiei. „Este o onoare pentru mine să candidez pentru un mandat de membru în Comitetul Director al Uniunii Federațiilor Columbofile din Romania, responsabil pentru dezvoltarea proiectului de succes Clubul Gold. De la început precizez faptul ca misiunea mea, dintr-un anumit punct de vedere, este relativ mai simpla deoarece Clubul Gold este deja un brand foarte cunoscut în rândul columbofililor români. Dificultatea funcției pe care mi-o asum este aceea de a ridica şi mai mult ștacheta, de a merge si mai departe în ceea ce privește numărul de participanți şi de a menține standardele de transparenţă şi corectitudine pe care le are în prezent această competiție. Voi face tot ceea ce depinde de mine pentru a dezvolta acest proiect, de a seta câteva principii de baza pe care filialele județene să le respecte astfel încât un porumbel de la Arad să concureze în aproximativ aceleași condiții cu unul de la Tulcea. Va fi o provocare pe care mi-o asum cu plăcere şi responsabilitate”, ne-a declarat Daniel Marta.

Sorin Zamfir: „Continuăm munca pentru a consolida poziția României în mediul columbofil internațional!“

Sorin Zamfir

Nici cel mai aprig critic al fenomenului nu poate nega faptul că, în ultimii ani, imaginea columbofiliei româneşti pe scena internaţională s-a schimbat radical în bine. Consolidarea poziției României în mediul columbofil de peste hotare, atestată prin poziţiilede conducere obţinute de ţara noastră în cadrul Consiliului Director al FCI sau prin faptul că România va găzdui Olimpiada Columbofilă și Cupa Europei, nu a fost însă un proces facil şi nici rapid.
A reprezentat, în schimb, munca unor oameni deosebit de implicaţi, dornici să arate întregii lumi că nivelul sportului columbofil românesc a crescut foarte mult şi, de ce nu, se aproapie cu paşi repezi de ţări cu mare tradiţie în acest domeniu. Unul dintre aceşti oameni a fost, fără îndoială, şi Sorin Zamfir, actualul vicepreşedinte cu probleme internaţionale din cadrul FNCPR. „Columbofilia română a devenit,în ultimii ani, extrem de bine privită și apreciată în mediul columbofil internațional și măsimt onorat că mi-am putut aduce contribuția, alături de colegii mei, pentru obținerea acestor deziderate. România aobținut rezultate de podium european și mondial la ultimele evenimenteinternaționale, semn că, în prezent, există peplan intern un climat columbofil favorabil și propice pentru stimularea și obținerea acestor performanțe de excepție.Doresc să continuăm pe această cale ascendentă, împreună cu întreaga echipă de viitori candidați, față de care am odeosebită apreciere“, a precizat Sorin Zamfir, care candidează acum pentru funcția de vicepreședinte relaţii internaționale din cadrulConsiliului UFCR.
Una dintre ţintele următorului său mandat este un proiect ambiţios care va oferi șansa columbofililor români dea participa la cele mai importante concursuri internaționale din Vestul Europei, culminând cu etapa de Barcelona, cunoscută drept „regina maratonului european“.
Totodată, Sorin Zamfir spune că se va implica pentru:
• Consolidarea poziției UFCR în spațiul columbofil european și internațional;
• Intensificarea cooperărilor cu FCI și federațiile din străinătate prin menţinerea și dezvoltarea relațiilor de colaborare, atât la nivel european, cât și internațional;
• Planificarea, coordonarea și răspunderea pentru buna desfășurare a activităţilor de relaţii externe cu federațiile internaționale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO