Alegeri la vârful UFCR (VI)

Uniunea Federațiilor Columbofile din România se pregătește de alegeri. Programat iniţial pentru ziua de duminică – 26 septembrie, votul care va decide echipa care va conduce destinele columbofiliei în următorii ani va avea loc în data de 17 octombrie, procesul urmând să se desfăşoare online. În ultimele zile v-am prezentat, într-o serie de articole, candidaţii din echipa Marius Tunduc care au intrat în cursă, serie pe care o vom încheia acum cu ultimele două nume rămase pe listă: Adrian Schipor şi Daniel Pop.

Gala Naţionalelor, eveniment de referinţă pentru columbofili

Preşedinte al Asociației județene Suceava, Adrian Arcadie Schipor candidează la aceste alegeri pentru un post de membru în Consiliul Director al UFCR – responsabil cu Gala Naționalelor. În ultimii ani a devenit tot mai clar că Etapele Naţionale, transformate în prezent într-un adevărat brand al Federaţiei, au căpătat o amploare prea mare pentru ca învingătorii acestora să nu fie premiaţi cum se cuvine într-o gală separată. „Candidatura mea la funcția de responsabil cu Gala Naționalelor este motivată de faptul că, după implicarea mea în cadrul Asociației Județene Suceava în funcția de președinte, asociația s-a dezvoltat foarte mult, şi consider că a venit momentul să mă implic activ și în activitatea UFCR-ului și să îmi ofer toată experiența și puterea mea de muncă în bunul mers al lucrurilor. Voi pune umărul la dezvoltarea sportului columbofil și, împreună cu ceilalți colegi, vom face din aceste evenimente ale Galelor Naționalelor momente în care să ne relaxăm și să ne bucurăm cu adevărat de ceea ce ne unește pe toți, pasiunea pentru porumbeii voiajori“, ne-a declarat Adrian Schipor. Acesta a adăugat că îşi doreşte ca Galele Naționalelor să se desfășoare în weekend-uri diferite de Gala Campionilor, pentru a elimina astfel stresul și oboseala organizării acestora în zile consecutive.

„Avem nevoie de mai mulţi arbitri“

Adrian Schipor

Viitoare structură în cadrul UFCR, Comisia de Standard ar urma să fie condusă de către Daniel Vasile Pop, în prezent vicepreşedinte al FNCPR – responsabil al Corpului Naţional de Arbitri. Cu o experienţă de peste opt ani în cadrul federaţiei, Daniel Pop, fost președinte al Asociației Județene Columbofile Cluj, se va implica activ în creşterea numărului de arbitrii de club și județeni, în special în provinciile care înregistrează un deficit la acest capitol. „Proiectul meu pentru următorii trei ani are în vedere o extindere a activitățiilor începute în mandatele anterioare. Mă refer aici la organizarea cursurilor și examinarea colegilor care au promovat examenele de la Bistrița și Alba-Iulia, în vederea obținerii calității de arbitru national. În plus, doresc organizarea de cursuri de arbitraj pentru obținerea calității de arbitru de club și județean în provinciile deficitare la acest capitol. Totodată, voi face toate demersurile pe lângă Comisia Standard a FCI pentru a obține un curs de arbitraj în cadrul Olimpiadei pentru colegii care au obţinut promovarea primului examen la Bucureşti, în vederea obținerii calității de arbitri internaționali. Aceste activități au ca scop creșterea numărului de arbitrii, pentru a putea lărgi baza de selecție necesară participării la expozițiile naționale și internaționale“, a declarat Daniele Pop, care spune că unul dintre obiectivele sale este acela ca România să fie reprezentată la cel mai înalt nivel în cadrul manifestărilor internaționale de profil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO