Magistraţii bucureşteni au făcut dreptate: Logo-ul şi marca FCI, proprietate exclusivă a FNCPR!

În timp ce foştii „demnitari“ ucepişti, precum Mihai Dinu din Giurgiu, lansează săptămânal fake-news-uri pe internet cu intenţia clară de a denigra demersurile Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Porumbei din România de a reuni întraga columbofilie românească sub „umbrela“ istorică a UFCR-ului, o instanţă de judecată sancţionează furtul de către Uniunea Columbofililor Profesionişti a mărcii înregistrată „FCI“. Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea ucepistă de a le legaliza ştanţarea logoului „FCI“ pe inelele emise de uniune, statuând faptul că această marcă aparţine în mod definitiv FNCPR, de altfel unica entitate columbofilă românească afiliată la Federaţia Columbofilă Internaţională.

 

Ani la rândul, Uniunea Columbofililor Profesionişti din România şi-a permis, în mod abuziv, să folosească logo-ul şi marca FCI pe inelele genealogice pe care le vindeau membrilor. Deşi au existat proteste îndreptăţite al reprezentanţilor Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Porumbei din România faţă de acest vădit abuz, în condiţiile în care era deţinătoarea legală a drepturilor exclusive de folosire a mărcii şi logoului, conducerea UCPR a decis să încerce să legalizeze furtul şi s-a adresat Tribunalului Bucureşti pentru a li se permite acest lucru. În acţiunea depusă la instanţa bucureşteană, într-un mod grobian şi grosolan, uceperiştii au susţinut că FNCPR „(…) uzurpă semnele distinctive ale unei organizaţii internaţionale de profil (…)“. În cele două pagini ale acţiunii, se mai sugerează, lucru absolut fals, că Federaţia Columbofilă Internaţională este o organizaţiei internaţională interguvernamentală şi, ca atare, înregistrarea şi folosirea de către FNCPR a mărcii şi logo-ului reprezintă în sine un abuz deoarece folosirea acestora ar fi liberă şi gratuită pentru toată lumea.
În replică, în întâmpinarea depusă de avocatul FNCPR-ului, Florin Gătejescu (foto), se menţionează că Federaţia Naţională a Crescătorilor de Porumbei din România nu este o simplă asociaţie constituită în 2007, ci o federaţie naţională care are dreptul legal de a folosi sintagma „Naţională“, conferit de acordul emis de către Guvernul României în data 19.09.2014, şi care este unica entitate columbofilă românească afiliată şi recunoscută de către Federaţia Columbofilă Internaţională. Faptul că FNCPR-ul este unicul reprezentat al FCI în România, se menţionează în întâmpinare, reiese şi din adresa emisă de către FCI în data de 23.01.2018, în care se aminteşte, printre altele, că FNCPR-ul este singura organizaţie columbofilă care are dreptul să distribuie în România inele genealogice inscripţionate cu logo-ul FCI. Mai mult decât atât, în 20.07.2020, FCI trimite o adresă către Guvernul României prin care reiterează faptul că FNCPR-ul este unica entitate columbofilă românească afiliată la această organizaţiei internaţională. În ceea ce priveşte presupusa uzurpare menţionată de UCP, avocatul Gătejescu a menţionat în întâmpinare faptul că, prin adresa emisă în data de 28.03.2019, FCI şi-a dat acordul expres ca FNCPR-ul să folosească exclusiv sigla şi logo-ul FCI.
În plus, avocatul Gătejescu a mai combătut o altă aberaţie susţinută în instanţă de către reprezentanţii UCP: „În mod eronat, reclamanta (UCP n.red.) sugerează faptul că intimata (FNCPR n.red.) foloseşte o marcă înregistrată care conţine iniţialele sau denumirea organizaţiilor internaţionale interguvernamentale. Nu poate fi vorba, în cazul FCI, de statutul acesteia de organizaţie interguvernamentală. Federaţia Columbofilă Internaţională, conform statutului propriu, este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, cu sediul al Halle, în Belgia, care reprezintă şi susţine interesele columbofililor din toată lumea şi care poate avea ca membru afiliat o singură federaţie în fiecare ţară, în cazul României, Federaţia Naţională a Crescătorilor de Porumbei din România fiind afiliată la FCI“. Pentru toate aceste susţinări, reprezentanţii FNCPR-ului au depus şi înscrisurile edificatoare şi adresele citate în întâmpinare, ca dovezi incontestabile ale relei credinţe şi falsităţii susţinerilor din chemarea în judecată a UCP-ului.
Având în vedere suita de probe irefutabile depuse de FNCPR în apărarea sa, magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins solicitarea UCP, statuând astzfel dreptul exclusiv al FNCPR-ului de a folosi logo-ul şi marca FCI.
„Era evident că dreptatea este de partea noastră! Tot ceea ce susţineau cei de la UCP erau lucruri care nu aveau nicio legătură cu realitatea, ca să fiu elegant, lucruri care nu puteau sta în picioare în nicio instanţă de judecată. De fapt, şi-au dat singuri seama şi au renunţat să mai folosească lugo-ul FCI, admiţând, astfel, indirect, că nu avea absolut niciun drept să o facă“, a declarat avocatul Florin Gătejescu, prim-vicepreşedinte FNCPR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO