Premii Gold 2022, la un maxim istoric

După cum ne-a obișnuit încă de la înființarea sa, Clubul Gold a ajuns și în 2021 la noi cifre record. A fost anul în care s-au distribuit cele mai multe inele specifice competiției, astfel că sezonul 2022 va fi cel în care se vor acorda cele mai însemnate premii în bani de până acum. În afară de cele 10 premii naționale, clasice deja, al căror cuantum este unul fix, se vor acorda nu mai puțin de 180 de premii județene. În număr de cinci pentru fiecare asociație, valoarea acestora depinde direct de numărul de inele achiziționate.

Anul acesta, columbofili din 37 de asociații din țară au solicitat un total de 27,620 de inele Gold, ceea ce reprezintă cea mai mare cerere de până acum. Numărul foarte mare de columbofili care doresc să ia parte la această competiție nu reprezintă altceva decât confirmarea faptului că Clubul Gold a devenit un campionat care nu mai are nevoie de nicio prezentare, depășind cele mai optimiste previziuni.

Pentru 2022, Argeșul deschide topurile

Nu mai puțin de 10 asociații județene au depășit cu mult o mie de inele Gold achiziționate în 2021, dar, de departe, cele mai multe au fost solicitate de către columbofilii din Argeș. Județ în care au avut loc mai multe înscrieri pentru 2021 ale unor columbofili care activau în alte organizații columbofile, asociația Argeș a distribuit în 2021 nu mai puțin de 2300 de inele Gold. De altfel, într-un material în care publicația noastră a intervievat mai mulți columbofili proaspăt înscriși în Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei din România pentru sezonul 2021, devenită între timp Uniunea Federațiilor Columbofile din România, aceștia au declarat că principalul motiv pentru care au luat această decizie, pe lângă partea competițională, sunt premiile Gold puse în joc în fiecare an. Dar, pe lângă premiile naționale, columbofilii din acest județ concurează și pentru unul dintre cele cinci premii județene care, datorită faptului că au achiziționat un număr important de inele, nu sunt deloc de neglijat. Mai exact, discutăm de sume de peste 5.810 lei pentru fiecare premiu județean acordat la nivelul județului Argeș.

În Prahova s-au vândut 1.980 de inele Gold, în Suceava 1.710, iar în Olt s-au achiziționat 1.700

Alte trei asociații columbofile județene în care s-au achiziționat numerice importante de inele Gold sunt Prahova, Suceava și Olt. Columbofilii prahoveni au solicitat 1.980 de inele Gold pentru puii reproduși anul acesta, cu speranța că au făcut alegerea corectă atunci când au nominalizat viitorii zburători, dacă nu pentru unul dintre marile premii, măcar pentru premiile județene, a căror valoare este de aproximativ 5.001/premiu. De partea cealaltă, asociația Suceava, fiind și cea mai numeroasă din țară în privința columbofililor din care este compusă, a fost mereu printre asociațiile columbofile în care s-au solicitat multe inele Gold. Pentru viitorul sezon competițional, 1.710 pui din această asociație au fost inelați cu câte un inel Gold, astfel că valoarea fiecăruia dintre cele cinci premii județene care se vor acorda la finalul sezonului 2022 este de peste 4.319 lei. Cu aproape același număr de inele achiziționate (1.700), columbofilii din Olt se duelează, în afară de premiile naționale, pentru unul dintre premiile județene în valoare de 4.294 de lei fiecare.

Dar, acestea nu sunt singurele asociații județene în care s-au distribuit cifre considerabile de inele Gold. În Bihor, de exemplu, au fost solicitate 1.585 de inele Gold anul acesta, iar în Vâlcea, 1.390 de inele. Imediat după se situează Asociația Columbofilă Mehedinți, cu 1.300 de inele achiziționate în 2021, urmată de Arad și Neamț cu câte 1.100 de inele. În afară de județele menționate, media la nivel național este una foarte bună, majoritatea asociațiilor neamintite achiziționând între 500 și 1.000 de inele Gold. Cum pentru sezonul 2023 clubul Gold va avea un nou regulament, cu premiere inclusiv la nivel de club, este mai mult ca sigur că și în sezoanele viitoare columbofilii români vor achiziționa cel puțin la fel de multe inele Gold ca și în 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO