Provincia Muntenia şi Filiala Olt, etape comune de maraton pe ruta Polonia

Într-o şedinţă extraordinară a conducătorilor filalelor din Provincia Muntenia a UFCR, la care au fost invitaţi şi membri conducerii filialei Olt, în unanimitate, s-a luat decizia ca etapele de maraton din sezonul 2022 să se desfăşoare în comun. La această idee au aderat şi membri filialei Olt, componentă a Provinciei Oltenia, astfel încât, cu siguranţă, în acest an vom asista la etape de maraton cu un numeric impresionant de columbofili şi porumbei în sudul ţării.

Războiul din Ucraina a dat peste cap viaţa columbofilă a două dintre cele mai importante provincii ale României: Muntenia şi Oltenia. Aşa după cum se ştie, columbofilii din cele două provincii zburau etapele de maraton, în totalitatea lor, şi o mare parte dintre zborurile de fond din localităţi situate în sudul Ucrainei, precum Melitopol, Izium etc. În condiţiile actuale, este exclus ca, măcar în acest an, să se mai întâmple acest lucru, motiv pentru care filiale componente ale Provinciei Muntenia, Bucureşti, Prahova, Argeş, Giurgiu, Dâmbovița, Ilfov şi Teleorman, împreună cu Filiala Olt, au luat decizia de a zbura împreună etapele de maraton pe ruta de Nord, spre Polonia. „Din păcate, nenorocirea declanşată la graniţa noastră de est ne văduveşte de cea mai importantă şi favorabilă rută de zbor, cea spre Ucraina, obligându-ne să ne reorientăm. Având în vedere poziţia geografică a judeţelor care compun Provincia, singura direcţie de zbor pentru care puteam opta, astfel încât să avem şi şanse reale de a obţine rezultate care să conteze la nivel naţional, era Nordul, respectiv Polonia. În aceste condiţii, împreună cu domnul Bilan, omologul meu de la Prahova, am gândit un proiect comun al Provinciei în ceea ce priveşte etapele de maraton, gândire pe care am expus-o în această seară (marţi seara n.red.) tuturor reprezentanţilor filialelor din provincie. Mă bucur că am găsit înţelegere de la colegii din judeţele Argeş, Ilfov, Dâmbovița, Teleorman şi Giurgiu şi, cu toţii, am luat decizia de zbura toate etapele de maraton împreună. Mai mult, având în vedere că 4 judeţe componente ale Provinciei Oltenia au luat decizia de a zbura spre Vest, colegii de la Olt, cei care agreaseră în prealabil să zboare spre Polonia, au decis să ni se alăture, astfel încât eu cred că anul acesta vom forma una dintre cele mai importante grupări columbofile pentru etapele de maraton. Ne aşteaptă provocări deosebite, însă, sunt convins, având în vedere calitatea păsărilor pe care le deţinem şi profesionalismul columbofililor din această Provincie, ne vom descurca mai mult decât onorabil“, a declarat Cosmin Dobre, preşedintele Filialei Bucureşti a UFCR. Promotorii acestui proiect, Florin Bilan şi Cosmin Dobre, sunt şi liderii celor unora dintre cele mai mari filiale din ţară, Prahova (cca.1500 membri) şi Bucureşti (cca. 500 de membri).
Conform planului de zbor comun, cele 7 filiale vor zbura în acest an 3 etape de Janow Podlaski (870 kilometri la Bucureşti), două de Sokolka (1000 de kilometri ka Bucureşti) şi una de Okliny (1.100 de kilometri la Bucureşti).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO