UFCR, promisiune îndeplinita: campionii Campionatului Columbodroamelor, premiaţi la Gala Campionilor!

Anul 2021 a fost primul în care columbofilii români pasionați de concurarea în sistem columbodrom au beneficiat de un campionat național dedicat exclusiv lor. Prin reprezentați special desemnați, Uniunea Federațiilor Columbofile din România a întocmit inclusiv un regulament aplicabil la nivel național (detalii aici: https://racingpigeons.ro/2020/11/11/f-c-p-r-da-startul-campionatului-national-al-columbodroamelor/), iar, în urma înscrierii a cinci columbodroame din țara noastră în competiţie și în urma îndeplinirii criteriilor, au apărut și primii campioni.

Participarea în cadrul Campionatului Național al Columbodroamelor, organizat de Uniunea Federațiilor Columbofile din România, se face pe bază de cerere din partea proprietarilor de columbodroame, care îndeplinesc bineînțeles anumite criterii. Astfel, în urma solicitării, în 2021, la ediția inaugurală a acestui campionat au luat parte cinci astfel de organizatori de competiţii: Columbodromul „Andrei Șaguna” din Arad, Columbodromul „Internațional” Brașov, Columbodromul „Superstar”, Columbodromul „Romanian Golden Pigeon” și Columbodromul „Corabia”.

Campionii Etapelor Finale

Campionatul Național al Columbodroamelor conține două categorii care se pot realiza de către columbofilii participați. Acestea sunt Categoria crescător porumbei etape finale și Categoria crescători porumbel

Alexandru Huzu

AS, prevăzute fiecare cu anumite norme (vezi regulamentul). În sezonul 2021, criteriile au fost îndeplinite doar pentru Categoria crescător porumbei etape finale, iar cei trei premianți sunt:  Nagy Gyula (locul 1 Național), Team N. (locul 2 Național) şi Sinaucean Vasile Team A (locul 3 Național). Pe lângă felicitările binemeritate, cei trei câștigători vor fi și premiați de Uniunea Federațiilor Columbofile din România în cadrul Galei Campionilor, care va avea loc pe 16 aprilie 2022 la Ploiești. În afară de trofee, aceștia vor primi și trei premii în banii foarte consistente. Astfel, ocupantul primului loc va primi 2.500 lei, ocupantul celui de al doilea loc va primi 1.500 lei, iar locul al treilea va fi recompensat cu 1.000 lei. „Vrem să felicităm toți participanții, dar mai ales pe cei care au și câștigat cele trei trofee naționale. Este un campionat la început de drum, dar care a debutat foarte bine și care sperăm să se dezvolte de la an la an. UFCR va organiza și în 2022 acest campionat, motiv pentru care rugăm reprezentații columbodroamelor să ia legătura cu noi pentru a afla criteriile care trebuiesc îndeplinite. Nu în ultimul rând, vreau să precizez că nu ar fi decurs totul atât de bine fără implicarea domnilor Giani Urda, reprezentat pentru zona Moldovei, Vladimir Nuta, responsabil pentru zona de Sud și Ștefan Filip, responsabil pentru Ardeal și provincia de Vest, cărora le mulţumesc pe această cale”, a declarat vicepreşedintele Alexandru Huzu (foto dreapta), delegatul UFCR cu organizarea Campionatului Național al Columbodroamelor.

Pentru aceleași merite, atât cei trei câștigători, cât și proprieterii columbodroamelor implicate în 2021 în acest campionat, plus membrii comisiei pe care i-am amintit, vor putea participa gratuit la Gala Campionilor de luna viitore, de la Ploieşti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO