Columbofilii români, invitaţi să participe la FCI World Championship şi FCI European Championship

Ca în fiecare an, la Mira, Federaţia Columbofilă Internaţională organizează cele mai importante patru competiţii columbofile din lume: FCI World Championship, FCI World Youth (pentru crescătorii cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani), FCI European Championship şi FCI European Championship Youth (pentru crescătorii cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani). Ca în fiecare an, România îşi doreşte să participe la aceste concursuri cu cel mai valoros lot posibil pentru a menţine seria rezultatelor excepţionale obţinute de columbofilii români în anii precedenţi.

În acest an, FCI a schimbat puţin coordonatele desfăşurării acestor competiţii, în sensul că vor exista patru loturi de porumbei, câte unul pentru fiecare secţiune în parte. Astfel, campionatul FCI World Championship e separat de FCI European Championship şi loturile pe ţări vor fi formate astfel: lotul FCI World Championship este format din 30 de porumbei şi lotul FCI World Youth din 15 porumbei, iar lotul FCI European Championship este format din 30 porumbei şi FCI European Youth din 15 porumbei. Practic, porumbeii înscrişi în campionatul FCI World sunt separati de cei din campionatul FCI European. Având în vedere acest lucru, spre exemplu, dacă un crescător trimite 4 porumbei şi înscrie 2 în campionatul FCI World şi 2 în campionatul FCI European, poate caştiga 2 trofee.
Pentru fiecare porumbel participant înscris şi acceptat în lotul pe care îl va forma România, crescătorul va trebui să plătescă o taxă de 30 de euro către UFCR, bani care vor fi viraţi către organizatori, respectiv columbodromul de la Mira. Din fonduri proprii, ca în fiecare an, UFCR va suporta costul transportului porumbeilor până în Portugalia, la Mira. Puii vor fi colectaţi în perioada 01.04 – 27.04.2022.
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să-l contactaţi pe Alexandru Huzu, vicepreşedinte la UFCR şi responsabil cu Campionatul columbodroamelor, la telefonul 0745107101 (după ora 17.00) sau pe adresa de mail alexandru.huzu@yahoo.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO