„Febra“ Olimpiadei de la Oradea cuprinde întreaga suflare columbofilă

A mai rămas doar o lună până la deschiderea celui mai mare eveniment care a existat vreodată în istoria columbofiliei din România și anume ediția cu numărul 37 a Olimpiadei columbofile, ediție pe care Uniunea Națională a Columbofililor din România „COLUMBA“ a reușit să o organizeze pe teritoriul țării noastre. Acest important și unic eveniment se va desfășura în orașului Oradea în perioada 12-14 august 2022. Deschiderea Olimpiadei va avea loc în aer liber, într-un cadru extrem de festiv, în dimineața zilei de vineri, 12 august, în fața Sălii Polivalente Oradea. Vara oferă șansa organizatorilor pentru a crea un moment unic, un wekeed columbofil olimpic așa cum nu a mai fost văzut vreodată. Invitați sunt columbofilii din întreaga lume, iar la eveniment și-au anunțat deja prezența reprezentanţi din peste 28 de țări. Se preconizează că la acest grandios eveniment vor fi prezenţi peste 10.000 de pasionaţi ai sportului columbofil de pe tot mapamondul. Așadar, columbofilii români, indiferent din ce Federație fac parte, sunt invitați cu mic cu mare să participe și să susțină columbofilia din țara noastră, la Oradea, în wekeendul 12-13 august. Este o șansă unică pentru columbofili să se cunoască, să afle lucruri noi și, de ce nu, să lege frumoase prietenii cu crescători din ţară sau ori de peste hotare. August fiind și luna concediilor, mulți vor avea posibilitatea să petreacă, alături de întreaga familie, câteva zile memorabile în frumosul oraș Oradea.

Un weekend de poveste pentru iubitorii sportului columbofil

În mijlocul pieței va fi amplasată o scenă imensă pe care vineri seara se va desfășura Premierea Loturilor Olimpice 2019-2020 + 2020-2021 și Premierea World Best Pigeon 2019, 2020, 2021, iar la finalul premierilor, undeva spre miezul nopții, pe scenă va veni Andra, un artist faimos atât în România, cât şi peste hotare, care va susține un concert cu adevărat spectaculos. Aici ne vom întâlnim cu cele două loturi Olimpice, porumbei de o valoare inestimabilă, ce vor reprezenta România la acestă ediție. Porumbeii vor fi aduși în Oradea încă de miercuri după amiază, în data de 10 august. În catalogul cu rezultate olimpice vor apare porumbeii prezenți la Olimpiadă, catalog ce se va printa în cursul zilei de joi.
Așadar, este prima dată în istoria de 75 de ani a olimpiadelor columbofile când se organizează o astfel de premiere vara. De aceea este un moment care nu trebuie ratat de niciun columbofil. În fața imensei scene, vor fi amplasate câteve sute de locuri pe scaune, dar piața este înconjurată de divese terase, baruri, localuri, care și ele vor avea amplasate scaune și mese de unde participanții pot asista la desfășurarea întregului eveniment. Apoi, în prima parte a zilei de sâmbătă se vor premia competițiile tip columbodrom: Campionatul Mondial, Campionatul FCI Grand Prix și altele. Expoziția porumbeilor va fi găzduită în noua Sală Polivalentă Oradea, din strada Traian Blajovici. Este o construcție nouă, deosebit de frumoasă, inaugurată în aprilie 2022. Tot aici va fi organizat un târg la care vor fi prezente firme care comercializează mâncare, suplimente și medicamente, dar și columbofili cu porumbei de vânzare. Crescătorii vor avea însă parte de foarte multe evenimente frumoase. Ne referim la seminarii cu invitaţi de renume precum Wim Muller, Etienne Meirlaen și mulţi alții, tombole cu sute de premii ce constau în echipamente, produse columbofile, porumbei sau marele premiu – o remorcă de transport porumbei, de ultimă generație, marca Geraldy. Pipa va fi și ea prezentă cu o mare licitație organizată, așa cum nu a mai fost vreodată la noi în țară. Sâmbăta seara se va desfășura Banchetul Prieteniei, un party de adio pentru a celebra, împreună, evenimentul și columbofilia. Va fi o seara specială, plină de muzică pentru toate gusturile şi atmosferă de sărbătoare.

Loturile olimpice – mândria columbofiliei româneşti

Și, pentru că trebuie să dam Cezarului ce este al Cezarului, vom prezenta și noi, aici, ambele loturi de porumbei Olimpici creați de columbofilii din acestă țară, păsări pe care le veţi putea admira la Oradea, în data de 13 august!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO