Etapa Birzai Naţional se apropie – crescătorii mai au doar câteva zile la dispoziţie pentru a se înscrie

Mai sunt doar câteva zile până la îmbarcarea celei mai așteptate etape de maraton extrem a Provinciei Moldova, Birzai Național – ediţia a VII-a, cu lansare din Lituania, eveniment care aduce la start unii dintre cei mai puternici crescători din zona de Est a ţării. Este zborul cel mai îndrăgit de către columbofilii moldavi, etapa unde se conturează normele, etapa pentru care mulţi se pregătesc un sezon întreg. Pe scurt, este zborul pe care fiecare visează să îl câștige.

Aventura Birzai Național a început în anul 2015, atunci când a fost organizată prima ediție. De-a lungul anilor, această etapă, organizată de către Asociația Columbofilă Neamț, a căpătat tot mai mult notorietate în rândul crescătorilor, astfel că, la ediția din anul 2021 au participat nu mai puţin de 1.345 de columbofili din 16 județe, care au îmbarcat un numeric impresionant de porumbei, respectiv 15.735. Conform organizatorilor, centrele de îmbarcare pentru cursa din acest an se găsesc în următoarele localități: Suceava, Botoșani, Roman, Iași, Bârlad și Râmnicu Sărat. Marea lansare va avea loc în dimineața zilei de vineri – 5 august, însă numai după ce comisia de organizare va lua legătura cu delegații de la fața locului şi va analiza tot traseul porumbeilor pentru a se asigura că nu vor exista probleme din pricina condiţiilor meteo. Premierea acestei curse se va face prin acordarea de plachete porumbeilor de Top 3, atât la categoria Porumbei, cât și la categoria Crescători.

Columbofilii care doresc să participe sunt rugați să își anunțe prezența la acest zbor până cel târziu duminică – 31 iulie, ora 20:00, apelând numărul, de telefon 0722.331.666 – Paul Sorescu. Totodată, crescătorii care doresc să îmbarce la centrul din Râmnicu Sărat sunt anunțați că îmbarcarea va avea loc în după-amiza zilei de luni – 1 august, ora urmând a fi comunicată . Pentru toate celelalte centre, îmbarcarea se va desfășura în dimineața zilei de Marți 02.08.2022, ora urmând să fie comunicată.
Organizatorii ţin să precizeze că transportul porumbeilor până la locul lansării se va desfășura în cele mai bune condiții, adăparea lor urmând a se face ori de câte ori situația o va impune.
Nu ne rămâne decât să transmitem tuturor participanților mult succes și fie ca cel mai bun porumbel să câștige!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO