Sute de crescători din 14 județe se pregătesc pentru etapa Vilnius Național. Iată unde sunt centrele de îmbarcare

A sosit timpul marilor curse de maraton extrem, acestea fiind și cele mai importante concursuri ale sezonului. Asociația Buzău este organizatoarea zborului Vilnius Național, cu lansarea în data de 5 august, din localitatea Vilnius, Lituania, la care și-au anunțat deja prezența este 550 de columbofili din 14 județe.

Organizarea acestei mult așteptate curse decurge normal, detaliile fiind puse la punct din vreme, astfel ca totul să se desfășoare în bune condiții, iar columbofilii să fie informați în timp util. Pentru asta au fost anunțate și Centrele de Îmbarcare și ordinea pe județe unde vor fi repartizate, acestea fiind Plopeni, Brăila, Tecuci, Râmnicu Sărat, Focșani și Constanța 2. Astfel:
– la centrul Plopeni vor fi repartizați și vor îmbarca columbofilii din județele: Prahova, București, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu.
– la centrul Brăila îmbarcă județele: Brăila, Ialomița, Călărași.
– la Centrul Tecuci județele: Galați și Tulcea
– la Râmnicu Sărat îmbarcă columbofilii din județul Buzău.
– la Focșani columbofilii din Vrancea, iar la centrul Constanța 2, columbofilii din județul Constanța.

Îmbarcarea se va face marți -2 august, iar transportul porumbeilor spre locul lansării se va face cu autoutilitare de 3,5 tone, special amenajate transportului de porumbei voiajori. Hrănirea porumbeilor pe întreg traseul se va face după cum s-a stabilit deja, iar adăparea lor va avea loc de mai multe ori pe zi, în funcție de condițiile meteo la acea dată. Marea lansare va avea loc vineri – 5 august, însă este posibil să fie una de tip „lansare întărziată“. Acest detaliu urmează să fie stabilit după încheiere anunțării participării, atunci când se va ști clar numele tuturor județelor. Apoi, în urma votului reprezentanților fiecărui județ, se va lua o decizie în acest sens, care va fi anunțată în timp util tuturor participanților.
Fiind vorba despre o cursă cu participanți din foarte multe județe ale țării, cu siguranță va fi un zbor ce va aduce emoții, mari satisfacții și multe bucurii columbofililor.
Asociația Columbofilă Buzău urează tuturor participanților mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO