Columbofilii din Provincia de Vest au stabilit deja programul curselor de distanţă lungă pentru sezonul viitor

Știm cu toții că, în columbofilie, lucrul cu porumbeii se întinde pe toată durata anului, adică 365 de zile din an, iar pregătirile pentru sezonul umător încep imediat cum se termină zborurile din anul în curs. La fel se întâmplă și cu problemele organizatorice cu privire la sezonul viitor, ele trebuind stabilite din timp pentru a da răgazul necesar tuturor columbofililor pentru a-şi contura corect strategia.

Este cazul Provinciei de Vest care, în data de 02.10.2022, a susținut o ședință a cărei temă principală a fost organizarea concursurilor de Maraton în sezonul următor, precum și semnarea unui protocol privind localitațile de unde se vor lansa porumbeii pentru etapele de Maraton, Maraton Extrem dar și Maraton Pui.

Punctul 1 al ședinței a cuprins:
Anunțul porumbeilor în PNC, în care coordonatorul etapei este obligat să stabilescă data și ora până la care crescătorii trebuie să își anunțe porumbeii, comisia de organizare a etapei va stabili ora îmbarcării, traseul, locațiile de oprire, orele de adăpare și hrănire, distribuția mașinilor de transport (dacă este cazul) și recomandarea ca fiecare județ participant să aibă formată la fiecare etapă o comisie de organizare, care să se întâlnescă și să pună la punct toate detaliile organizatorice.

Punctul 2:
Cum va trebui să decurgă îmbarcarea porumbeilor, gestionarea cât mai bună a orelor rezervate pentru îmbarcare, numărul maxim de păsări îmbarcate pe metru pătrat, dotările pe care trebuie să le aibă mașinile de transport și condițiile când se va amâna îmbarcarea.

Punctul 3:
Transportul porumbeilor până la locul de lansare. Îndatoririle comisiei de organizare, schema de hrănire și adăpare a lor de la îmbarcare până la lansare. Programul de odihnă al șoferilor cât și al porumbeilor, alegerea locurilor de oprire pe timp de zi, ora maximă de ajungere pe punctul de lansare și măsurile ce se impun a fi luate după lansare.

Punctul 4:
Lansarea porumbeilor. Stabilirea orei minime de lansare din Cehia și Germania. Cum trebuie să procedeze comisia de organizare pentru ca lansarea să aibă loc în condiții foarte bune, stabilirea condițiile meteo în care va avea loc lansarea, condițiile meteo în care se va amâna lansarea.

Localitățile de lansare pentru etapele de Maraton din sezonul 2023, conform Protocolului Provinciei de Vest, vor fi următoarele:
Etapa 1 : Karlovy Vary – Cehia
Etapa 2 : Dresda Național – Germania
Etapa 3 : Karlovy Vary – Cehia

Maraton Extrem:
Etapa 1 : Nordhausen (Lansare Stendal) – Germania
Etapa 2 : Stendal Național – Germania
Etapa 3 : Berlin Național – Germania

Maraton Pui:
Etapa 1 : Karlovy Vary – Cehia, 26.08.2023
Etapa 2 : Karlovy Vary – Cehia, 16.09.2023

Iar la finalul sezonului, când se culeg roade muncii columbofile pe întreg parcursul anului, premierea provincială va fi organizată de către Filiala Bihor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO