Provincia Muntenia își adjudecă podiumul național al categoriei Demifond Palmares 3 Ani

În sezonul 2022, Provincia Muntenia a furnizat toate cele trei păsări care au ocupat podiumul național la categoria Demifond Palmares 3 Ani, zburătorii provenind din volierele columbofililor din județele Prahova și Dâmbovița.

Ionuț Dragomir

Campion național al categoriei Demifond Palmares 3 Ani 2022 a fost masculul cu seria 0988841-2019, al cărui proprietar este Magdalena Dragomir, din localitatea Homorâciu, județul Prahova. Acest mascul a reușit să devină liderul acestei categorii de palmares cu un total de 140,50 puncte de penalizare, clasând în cele trei sezoane 4.681 kilometri. „Am deținut porumbei de la vârsta de 6 ani, dar, începând cu anul 2009, am reușit să fiu o prezență constantă în acest sport. În prezent, mă ocup de porumbei împreună cu soția mea, sub al cărui nume și concurăm. Campionul 0988841-2019, pe lângă acest trofeu național, a mai câștigat, în anul 2020, locul 2 național la categorie Demifond Tineret, locul 2 european categoria Demifond și locul 17 mondial, făcând parte din lotul României prezent la Word Best Pigeon. La origini este o combinație 50% Gerard Koopman și 50% Eros Carboni cu Eijerkamp. Acești porumbei sunt reproducători dovediți în voliera mea, un al pui de-al lor, femela cu seria 924837-2021, care este soră cu bună cu campionul nostru, a fost prezentă în lotul României la Cupa Europei în anul 2022. Am început sezonul cu un număr de 40 de porumbei. 0988841-2019 a fost concurat la văduvie totală încă de la primul concurs ca yarling din cariera sa, lotul nostru de zburători fiind separat primăvara, înainte de începerea sezonului competițional, după ce au crescut câte un pui, astfel ca la prima etapă să plece din poziția de văduvi. Campionul național este de talie mijlocie, foarte bine încheiat, cu o musculatură foarte elastică și un penaj mătăsos. Între etapele de concurs, păsările noastre sunt duse la trei antrenamente personale, la o distanță de aproximativ 70 kilometri aerieni, iar în restul zilelor, se antrenează în jurul crescătoriei o oră dimineața și o oră seara. Aceste rezultate obținute ne-au creat o bucurie imensă și ne dau speranțe pe mai departe“, a declarat Ionuț Dragomir.

Masculul 0022204-2019, aparținând tandemului Victoraș și Răzvan Manole

Pe poziția secundă s-a poziționat tandemul columbofil format din frații Victoraș și Răzvan Manole, din localitatea Movila, județul Dâmbovița, grație masculului cu seria 0022204-2019, care a făcut parte și din echipele lor câștigătoare de alte trofee naționale. Vicecampionul a înregistrat un coeficient de 141,00 puncte de penalizare, la diferență de nici un punct penalizare în spatele campionului național. „Nu aducem în volieră decât păsări din familii foarte bune de voiajori. După cum am mai spus, nu facem rabat în selectarea lor. Calitățile sportive, fizice și psihice, pe care le prezintă fiecare pui eclozat în volierele noastre fiind cele mai importante criterii după care îi triem. Ne plac porumbeii „duri”, păsările care luptă pentru câștigarea locurilor fruntașe indiferent de condițiile atmosferice pe care le întâmpină de la o etapă la alta. Iubim voiajorii care reușesc să se mențină într-o formă sportivă bună în decursul a mai multor sezoane competiționale“, a precizat Victoraș Manole.

Nicolae Valentin Staicu

„Bronzul“ categoriei Demifond Palmares 3 Ani 2022 a fost câștigat de femela cu seria 0863751-2019, ce a reușit să ocupe locul 3 național cu un scor de 147,85 puncte de penalizare și 4.350 kilometri clasați. Proprietarul acestei porumbițe este Nicolae Valentin Staicu, din localitatea Boldești-Scăeni, județul Prahova. „Această pasiune mi-a fost insuflată de către tatăl meu. Din anul 2009 sunt columbofil cu acte în regulă, iar an de an încep sezonul competițional cu un lot de aproximativ 70-80 de cursieri. Metoda mea de a-mi antrena și concura lotul de zbor este văduvia totală, iar după primele 3-4 etape porumbeilor de vârf le este oprit partenerul acasă. Femela 0863751-2019 este de talie medie spre mare, dar totodată foarte ușoară. Ea prezintă la mână un fizic bine legat, cu brațe foarte puternice și vitalitate deosebită. De-a lungul anilor, atât ea, cât și sora ei, s-au dovedit a fi două pasări constante în clasări. Sora acesteia chiar a fost unul dintre porumbei stikeriți pentru norma de Demifond Tineret. Acestea au fost reproduse din porumbei de Cyril Lambrecht, încrucișați cu păsări de Rudy Van Reeth. Ruta de zbor pe care a concurat 0863751-2019 a fost Bulgaria, dar an de an au fost stabilite alte localități de lansare. Această rută s-a dovedit un traseu nu atât de ușor pe cât am preconizat noi la început că va fi. Orice rezultat columbofil de acest calibru este o mare onoare pentru mine și o imensă bucurie, iar obținerea lui face ca toate eforturile pe care le susținem, atât noi, cât și porumbeii noștri în sezon, să nu mai conteze“, ne-a povestit Nicolae Valentin Staicu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO