În lumea columbofilă internațională, România începe să devină un nume tot mai respectat, grație atât columbofililor români care reușesc rezultate de excepție inclusiv la Olimpiada columbofilă organizată de Federația Columbofilă Internațională, cât și eforturilor membrilor conducerii Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România. Reprezentată în forumul de conducere al FCI de președintele Marius Tunduc, în calitate de vicepreședinte al FCI, de vicepreședinte Florin Gâtejescu, în calitate de președinte al Comisiei de Apel a FCI și de domnii Sorin Zamfir și Florin Bilan ca membri ai comisiilor sportive și de apel, țara noastră înregistrează cea mai importantă reprezentare la nivel internațional din întreaga sa istorie columbofilă. Ca o încununare a acestor prezenţe în forul tutelar al columbofiliei mondiale, peste mai puţin de doi ani, România va găzdui cel mai mare eveniment columbofil din istoria ţării: Olimpiada Columbofilă 2021.
Pentru ca evoluția să fie deplină și drumul tot mai sigur către supremația internațională, România va fi gazda, în premieră, a celui mai important eveniment columbofil de pe mapamond: Olimpiada Columbofilă din anul 2021. Eveniment unic pentru țara noastră, obţinerea organizării acestui grandios eveniment columbofil denotă imaginea foarte apreciată pe care țara noastră o are printre țările deja consacrate în sportul cu porumbei voiajori. Cu siguranță cel mai important pas făcut până acum de columbofilia românească și cel mai mare succes pe plan internațional obținut de Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei din România, Olimpiada din 2021 va face ca țara noastră să fie gazda celei mai importante manifestații columbofile din lume și să primească vizita numelor celebre ale columbofiliei, foarte mulți dintre ei aflați pentru prima dată în România. Vestea că țara noastră va găzdui ediția din 2021 a Olimpiadei columbofile internaționale s-a răspândit în cel mai scurt timp, stârnind entuziasm în rândul crescătorilor români.
Reuşita Federaţiei, o surpriză totală pentru columbofilii români
Unul dintre „olimpicii“ din acest an de la Poznan, Daniel Burciu (foto stânga), membru tandemului Burciu&Oprea, medaliatul cu bronz la Categoria G, mărturiseşte că a fost uluit de reuşita conducerii Federaţiei. „Cred că este un lucru extraordinar ceea ce a reuşit conducerea Federaţiei. Așa ceva, faptul că vom avea vreodată o olimpiadă organizată în România, nici prin gând nu ne trecea cu zece ani în urmă. Este un salt uriaș față de cum eram priviți cu zece ani în urmă și ceea ce se întâmplă acum, când am ajuns în postura de organizatori ai unei olimpiade. Eu am fost de față când delegația noastră a primit steagul olimpic și pur și simplu am rămas surprins. Mă așteptam să se întâmple ceva, să apară ceva care să împiedice acest fapt…atât a fost de incredibil! Îmi era teamă că poate se vor răzgândi, dar, până la urmă, iată că vom organiza un astfel de eveniment, iar acesta este o realizare foarte mare!”, a mărturisit Daniel Burciu, unul dintre membri tandemului Burciu&Oprea din Caraș-Severin.
Un alt reprezentant al României a fost Ioan Pește (foto dreapta) din Roman. El a participat la olimpiadă cu o femelă din anul 2012, care în campionatul național a ocupat locul al treilea la categoria E, Maraton palmares, iar în cadrul Olimpiadei s-a clasat pe locul 15: „Va fi un eveniment unic, cu care țara noastră nu s-a mai întâlnit și nu se știe dacă se va ma întâlni vreodată. Din acest motiv, consider că este deosebit de important și nu pot decât să mă bucur. Reprezintă un pas foarte mare pentru columbofilia românească”, a adăugat, la rândul său, Ioan Pește.
„Trebuie să ne ridicăm la înălţimea evenimentului!“
La aceeași categorie de distanță, țara noastră a fost reprezentată și de campionul național la categoria E, Maraton Palmares, crescătorul Augustin Grigore din județul Caraș-Severin. Un mascul de doar doi ani concurat de Grigore a reușit performanța de a se număra printre performerii Olimpiadei, în cadrul căreia a ocupat locul 12. „Este foarte bine pentru columbofilia românească și pentru columbofilii români pentru că, așa cum se știe, la Olimpiadă ajung cei mai buni porumbei din lume. Astfel, columbofilii români au posibilitatea să privească porumbeii participanți la Olimpiadă chiar la ei în țară. Este un lucru foarte bun, dar și o provocare foarte mare pentru noi. De exemplu, în Polonia a fost o organizare extraordinară și un spațiu foarte vast. Și noi trebuie să ne ridicăm la nivelul evenimentului pe care îl vom organiza în 2021 și să punem la dispoziție spațiile necesare și să asigurăm toate condițiile necesare unei bune desfășurări”, a explicat columbofilul din Caraș.
În ceea ce privește detaliile organizatorice ale viitoarei Olimpiade, conducerea FNCPR a demarat, deja, lucrurile, existând câteva întâlniri pentru cristalizarea unei echipe organizatorice şi pentru efectuarea primilor paşi pentru închirierea unei locaţii potrivite unui astfel de eveniment. Deocamdată, s-a stabilit oraşul în care se va desfăşura, Bucureşti, şi locaţia, Complexul Expoziţional Romexpo.
Lasă un răspuns