Campionatul Provinciei Transilvania, Campionii categoriei Viteză

Din punct de vedere columbofil, Transilvania este o regiune foarte dificilă. Relieful predominat de munți și rutele de zbor folosite, cel mai adesea spre Polonia sau spre Vest, impun un mediu dificil și ostil performanțelor columbofile. Cu toate acestea, crescătorii din această regiune fac eforturi uriașe și reușesc în fiecare an să ducă la bun sfârșit etapele de concurs. Pentru azi am ales să vă prezentăm campionii provinciali la categoria Viteză.  

În Provincia Transilvania sunt incluse județele Cluj, Bistrița Năsăud, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mureș, Brașov, Harghita și Covasna. În diferite protocoale, columbofilii din aceste asociații concurează în fiecare an la nivel înalt și se succed în sezoane diferite în clasamentele provinciale. Anul acesta, la categoria Viteză, campionii provinciali la diferitele subcategorii sunt din județe diferite, ceea ce arată, încă o dată, că nici o asociție nu deține supremația.

Frații Platon, campioni provinciali cu o super femelă

În momentul de față sunt destul de puțini crescători care concurează la natural, iar dacă vorbim de cei care concurează pentru distanțele scurte aproape că este imposibil să credem că folosesc naturalul. Ecuația nu este valabilă și pentru Frații Platon din Bistrița Năsăud, care concurează la etape de viteză, demifond și fond la natural. O super femelă din lotul lor de zbor a reușit un sezon 2019 extraordinar. La vârsta de doi ani, 0268031/2017 a explodat, fiind campionă provincială la Viteză Maturi (6.15), Demifond Maturi (9.10 puncte), Viteză Palmares (18.23 puncte) și Demifond Palmares  (22.02 puncte). „Femela provine din porumbei de la Mihai Trifan. Concurăm la natural pentru că nu avem foarte mult timp la dispoziție. În timpul sezonului facem antrenamente doar cât avem mai mult timp la dispoziție. Sezonul acesta am folosit hrană de la Versele Laga și Bayers. În general, avem un sistem simplu de a concura”, ne-a declarat Teodor Platon (foto stânga).

 


Damian Drăgoiu campion provincial Viteză Pui

La categoria Viteză Pui, sezonul acesta a fost al lui Damian Drăgoiu din Brașov. Crescător care a găsit această pasiune nu foarte de mult timp, Damian Drăgoiu a cunoscut deja mai multe performanțe cu porumbeii săi. Anul acesta a fost un alt prilej pentru a demonstra valoarea porumbeilor săi, reușind locurile 1 și 2 pe Provincia Transilvania la categoria Viteză Pui. Campion a fost puiul 0584581/2019, cu 13.81 puncte de penalizare, urmat de colocatarul său de volieră 0584572/2019, care a reușit un coeficient de 20.03 puncte. „Puii au fost concurați toate etapele și au stat după înțărcare la întuneric, până înainte cu trei săptămâni de prima etapă. După etapa a treia au fost despărțiți și au jucat un fel de văduvie rotativă. Puiul de pe primul loc esteo combinație de porumbei Wolfgang Roeper și Gorg Niebisch, ambii crescători de origine germană”, ne-a transmis Damian Drăgoiu.

Matei Romulus, locul 1 provincial Viteză Tineret

La Viteză Tineret, cel mai bun porumbel din Transilvania a fost al lui Matei Romulus din Cluj. Departe de a fi o premieră, rezultatul crescătorului clujean a fost realizat de masculul 0298504/2018. El a reușit un coeficient de 6.66 puncte de penalizare, unul destul de mic dacă luăm în calcul faptul că este vorba de o normă formată din cinci etape de concurs. Printre etapele sale foarte bune se regăsesc clasări ca locul 5 din 11.571 de porumbei sau locul 12 din aproape 6000 de porumbei, ceea ce demonstrează că vorbim despre un porumbel de o reală calitate și cu un viitor de succes. „Porumbeii concurează la văduvie totală tot sezonul. Dacă observ că nu se antrenează foarte bine sau nu mănâncă așa bine, le fac un antrenament cu mașina. Masculul a fost concurat doar 6 etape și le-a clasat pe toate îmi dă mare încredere pentru viitor”, a precizat Matei Romului.

Szekely Miklos, locul 1 provincial Viteză Crescători

Campion provincial la Viteză Crescători a fost anul acesta Szekely Miklos (foto stânga) din Alba. La crescători el a reușit etape foarte bune, norma la Viteză Crescători fiind realizată doar cu etape de locul 1, totalizând un coeficient de 15.46 puncte de penalizare. Szekely Miklos a reușit să fie cel mai bun crescător atât din Alba, cât și din Transilvania, împotriva a 535 de crescători care au îndeplinit condițiile normei Viteză Crescători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO