Tandemul Stan M.+Ilie M. punctează spectaculos: Locul 1 Berlin Palmares 2018

Columbofilia este tipul de competiție în care orgoliul joacă, întotdeauna, un rol foarte important. Fiecare crescător își dorește ca el să fie cel care câștigă și depune eforturi considerabile în acest sens. De cele mai multe ori nu mai există loc și pentru prietenie, rivalitatea fiind cea care dictează regulile „jocului“, mai ales în timpul sezonului de concursuri. Dar, nu acest lucru putem să îl spunem despre tandemul Stan M.+Ilie M., tandem care este bazat pe o frumoasă prietenie și colaborare între Stan Mircea și Ilie Marian, doi columbofili cu mare experiență și cu frumoase realizări în competițiile columbofile.

Tandemul format din cei doi crescători din Timișoara a luat naștere în anul 2005, în urma unei prietenii ce dura deja din toamna anului 2002. Începând cu acel an, a debutat și colaborarea dintre cei doi crescători în privința porumbeilor, în sezoanele 2003 și 2004 aproape toate deciziile care aveau legătură cu porumbeii fiind luate împreună, deși concurau fiecare separat și din locații diferite. După un singur sezon în care au activat ca tandem, dar cu două loturi de porumbei și din două crescătorii diferite, începând cu anul 2006 tandemul activează doar din crescătoria aflată în Timișoara. De atunci și până în prezent, tandemul Stan M.+Ilie M. s-a bucurat de numeroase rezultate în cadrul curselor de fond și maraton, atât la nivel județean și provincial, cât mai ales, național. Dintre acestea, cele mai importante fiind, cu siguranță, locul 1 Național Maraton Tineret în anul 2008 cu masculul „Spot”, mascul ce va deveni unul dintre reproducătorii de bază ai tandemului, locul 1 Național Maraton Palmares 2009, cu același mascul, locul 2 Național Maraton Palmares crescători în anul 2009, locul 2 Național Maraton crescători în anul 2008 și o mulțime de alte locuri de 1 la nivel provincial și județean. Alături de aceste rezultate deosebite, la loc de mare cinste stă și performanța realizată anul trecut de cei doi crescători în cadrul celui mai popular maraton al provinciei de Vest: locul 1 Berlin Palmares 2018.

Campionii se nasc din campioni!

„Locul 1 Berlin palmares a fost unul dintre obiectivele sezonului trecut. După ce femela care a câștigat această cupă a avut o sosire foarte bună la etapa din 2017, ne-am hotărât să punem în valoare acest rezultat și să o pregătim special pentru ediția din acest an”, ne-a explicat Ilie Marian, unul dintre cei doi membri ai tandemului, fapt din care deducem încă o dată că etapele naționale sunt un real obiectiv pentru columbofilii români. Femela care a realizat frumoasa performanță este fiica lui Spot, dublu campion național la maraton și reproducător de bază al tandemului, și, pe lângă locul 1 Berlin Palmares, a mai obținut în sezonul trecut și locul 3 Național As Maraton Palmares, la capătul a două sezoane foarte reușite în privința zborurilor de maraton. Primul pas pentru realizarea acestei performanțe a fost făcut la etapa Berlin Național din anul 2017. Femela 0179908/2015 a reușit să se claseze pe locul 22 dintr-un total de 5714 porumbei, la capătul unei distanțe istovitoare de peste 1030 de km. Obținând un punctaj redus, de doar 3,85 puncte, femela tandemului Stan M.+Ilie M. pleca cu șanse foarte mari pentru realizarea normei Berlin Palmares, lucru care a și fost reușit cum nu se putea mai bine. Deși în 2018 a avut de înfruntat o concurență și mai mare față de anul anterior, nu mai puțin de 6656 de porumbei înscriindu-se la startul acestei deja clasice etape a vestului României, campioana tandemului a reușit o etapă pe măsura așteptărilor. Locul 27 în clasamentul general al concursului și un punctaj la fel de mic ca și la ediția precedentă au făcut ca pe locul 1 din 306 porumbei care au realizat norma Berlin Palmares să se poziționeze femela tandemului de pe malul Begăi.
Astfel, prin cele două rezultate înregistrate în cursele de maraton, femela 0179908 a confirmat că este un porumbel de foarte mare calitate și o foarte bună continuatoare a performanțelor înregistrate de tatăl său. „A fost un sezon foarte bun, în special pentru femela care a reușit cele două rezultate importante. Ea a reușit să claseze 4 etape de maraton în acest sezon și toate cu punctaje foarte bune. S-a bucurat de o atenție specială, în urma rezultatelor foarte bune din anul 2017: a fost menajată și pregătită special doar pentru cursele de maraton. Practic, între etapele de maraton, ea a stat acasă şi s-a odihnit. A contat și faptul că seamănă foarte mult cu tatăl său, Spot fiind tatăl sau bunicul multor zburători de calitate ai crescătoriei noastre, ceea ce ne-a dat încredere că va fi capabilă de rezultate frumoase”, a adăugat Ilie Marian în încheierea discuţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO