Weekend columbofil la Timiș dominat de Daniel Burciu

Începând cu ziua de sâmbătă, prima zi a weekendului trecut, și continuând cu ziua de duminică, în asociația columbofilă Timiș au avut loc două etape consecutive, una de viteză-demifond și cealaltă de fond. Ambele etape au fost extrem de grele pentru columbofili, caracterizate de o caniculă foarte puternică, vânt din față și pierderi uriașe de porumbei. Cu toate acestea, Daniel Burciu poate considera că a avut două etape foarte bune. Din 4 locuri de 1 posibile, 3 au mers către columbofilul din Timiș, doar în clasamentul pe crescători al etapei de fond Benesov impunându-se un alt columbofil, Ilie Alămurean.

Cele două etape desfășurate la Timiș week-end-ul trecut au fost etapa de viteză-demifond Trnava (Slovacia) și etapa de fond Benesov (Cehia). Pentru etapa de viteză-demifond au participat 65 de crescători, ai căror 1.030 de porumbei au fost lansați în dimineața zilei de sâmbătă. La etapa de fond, competiția a fost ceva mai mare, participând 94 de crescători și 2.821 de porumbei.

Daniel Burciu, locurile 1, 2, 5 pe lansare și loc 1 crescători la etapa Trnava

Pentru etapa de viteză-demifond Trnava (396 km), Daniel Burciu a îmbarcat 21 de porumbei. Văduvii săi s-au descurcat teribil de bine, clasând nu mai puțin de 13, începând cu locurile 1, 2 și 5 pe lansare. Etapa a fost câștigată de un mascul reprodus în anul 2017, 9009282, care a făcut până acum un sezon foarte reușit. Porumbeii de pe locurile 2, 0002189/2017, și 5,  0018002/2018, au fost nominalizați și pentru echipă. Sosind foarte bine, pe locurile fruntașe ale clasamentului, ei i-au adus lui Daniel Burciu și locul 1 la crescători, încheind magistral o etapă complicată din punct de vedere climatelic. „Porumbeii care au concurat foarte bine la etapa aceasta, inclusiv cei de pe primele locuri, sunt porumbei din familia mea, cu care concurez de obicei și de la care mă așteptam să facă o figură frumoasă. Masculul de pe locul al doilea, care a fost și reclemat pentru control la această etapă, este unul dintre cei mai buni porumbei ai mei. Are 37 de puncte din 10 etape și mai are nevoie doar de o etapă pentru a face General palmares și va merge la Cupa Europei”, a explicat Daniel.

Loc 1 pe lansare la etapa de fond Benesov

Duminică, la o zi după rezultatele foarte bune de la etapa Trnava, Daniel Burciu a reușit să câștige locul 1 și la etapa de fond Benesov (581 km), o etapă și mai grea decât cea care fusese cu o zi mai devreme. „O femelă superbă”, așa cum și-a descris proaspăta câștigătoare Daniel Burciu, a câștigat locul 1 pe lansare, împotriva a  2.821 de porumbei cu un avans considerabil. Tânăra 0018030/2018 a sosit în crescătorie la ora 14:23, cu 13 minute mai devreme decât porumbelul de pe locul al doilea. „Este o femelă foarte frumoasă, superbă, care provine de la Cosmin Olteanu. Femela a concurat ca pui 16 etape, iar acum face un sezon foarte bun. În momentul de față are 6 clasări, sosind foarte bine și la prima etapă de fond, unde a făcut 22 de puncte și sper să sosească la fel de bine și în continuare”, a adăugat Daniel.

La aceeași etapă foarte grea de fond, locul 1 la crescători a fost câștigat de Ilie Alămurean. Crescătorul din Chisoda a participat cu 43 de porumbei, din care 13 au reușit să ocupe un loc în clasamanent. Primii doi porumbei ai săi sosiți, doi masculi din 2017, au revenit în crescătorie în același timp, clasându-se pe locurile 13 și 15 pe lansare. Pentru că ambii masculi au fost dintre cei cinci nominalizați pentru echipă, ei au acumulat un punctaj de penalizare foarte bun, suficient pentru îi aduce lui Ilie Alămurean locul 1 la crescători la una dintre cel mai dificile etape ale sezonului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO