Constantin Caplea (MH) câștigă etapa de maraton Zirka 2

Concomitent cu etapa națională de maraton Izium, crescătorii din Mehedinți și Gorj au participat în același weekend și la etapa de maraton Zirka 2 (820-900 km). La finalul unui sezon destul de dificil, pentru Zirka nu s-au angajat decât 766 de porumbei, de către cei 123 de crescători din cele două județe. Ei au fost lansați foarte de dimineață, la ora 05:50, iar primele sosiri au fost anunțate după mai bine de 13 ore de zbor. Cel mai bun porumbel al etapei, câștigătorul primului loc, a fost masculul 0491578/2016 al crescătorului Constantin Caplea din Vrancea, județul Mehedinți.

Constantin Caplea este unul dintre cei mai vechi crescători de porumbei din Mehedinți, care a cunoscut de multe ori gustul succesului și care se poate lăuda cu rezultate foarte bune. Mai mult decât atât, pentru Constantin Caplea columbofilia este o pasiune de familie, moștenită în prezent cu succes și de cei doi fii ai săi.

Sezon de concursuri încheiat cu un rezultat remarcabil

Pentru a participa la această etapă de maraton, Constantin Caplea a pregătit o echipă de doar 6 porumbei. Ca metodă de zbor el folosește întotdeauna naturalul, iar pentru Zirka 2 porumbeii săi au avut ca poziție de cuib ouă de câteva zile. Masculul 0491578/2016 , unul dintre cei mai buni porumbei ai lui Constantin Caplea realizând 10 clasări în acest sezon, a fost protagonistul unei etape perfecte. Cu o viteză medie de 1097.36 m/min, ceea ce denotă că nu a fost un zbor foarte simplu, masculul a reușit să sosească acasă la ora 19:27, clasându-se pe primul loc al clasamentului general. Încheia astfel în forță un sezon bun de concursuri, iar Constantin Caplea poate adăuga palmaresului său încă un rezultat important. „De regulă concurez puțini porumbei, în fiecare an având un lot care depășește foarte rar numărul de 30. Concurez porumbeii întotdeauna la natural și îi angajez la toate etapele, de orice categorie, pentru că nu stau în permnență lângă porumbei și nu am timp să îi duc la antrenamente cu mașina personală sau să îi antrenez foarte bine în jurul crescătoriei. Încerc mereu ca lotul de zbor să aibă ca poziție de cuib, la etapele importante, ouă sau pui de 10-12 zile. De exemplu, la a doua etapă de maraton Zirka porumbeii au fost pe ouă. Masculul câștigător este primit de la fiul meu cel mic, Daniel, și provine din porumbeii domnului Crăciunescu de la Prahova. Anul trecul a zburat foarte bine, a fost și în expoziția provincială, iar anul acesta a reușit să facă normă la As Național Maturi și Fond Palmares.”, ne-a explicat Constantin Caplea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO