Etapa de fond cu puii, Jihlava (AR), un concurs mai mult decât atractiv

La finalul sezonului de concursuri cu puii, asociația columbofilă din județul Arad a organizat etapa de demifond-fond Jihlava (Cehia). Împreună cu crescătorii arădeni, la același concurs au participat mai mulți columbofili din județele Timiș și Caraș Severin, ceea ce a făcut ca Jihlava să fie un zbor pentru care au fost lansați 2.127 de porumbei. La finalul etapei, cei mai fericiți au fost trioul Mecea+Miculit+Pop din Arad, câștigătorii locului 1 pe lansare, și cunoscutul tandem Stan M.+Ilie Marian din Timișoara, câștigătorii locului 1 la crescători.

Inedită pentru o etapă de fond a fost lansarea porumbeilor, care s-a făcut la ora 09:30, astfel că putem discuta despre o etapă cu lansare întârziată. Acest lucru s-a resimțit în felul în care au sosit porumbeii, iar primele sosiri au fost anunțate abia după ora 18. Tot în jurul acestei ore a sosit și porumbelul care a câștigat etapa, femela cu seria 0371645, cea care a terminat concursul după aproape nouă ore de zbor.

Locul 1 după o distanță de 590 de km

Femela celor trei crescători din Sebiș a avut de parcurs până acasă un traseu de 590 de km, distanță pe care a străbătut-o cu viteza medie de 1092.82 m/min. Chiar dacă a avut una dintre cele mai distanțe din întregul concurs, femela 0371645 a reușit să se mențină până la final pe primul loc al clasamentului și a obținut, astfel, primul rezultat important din abia-începuta carieră de zburătoare. „Femela noastră este un pui reprodus în prima serie și provine dintr-o familie destul de bună. Tatăl său este un mascul original Ko van Dommelen, iar mama este soră bună cu locul 1 zonal la etapa de maraton Leipzig. De asemenea, este soră de tată cu femela care anul acesta va fi locul 1 la As Național tineret pe județul Arad. Despre etapă nu aș putea spune că a fost una tocmai simplă, însă a fost ceva mai ușoară decât cea de anul trecut. Pentru noi, câștigarea concursului este cel mai important rezultat al sezonului, ceea ce ne bucură destul de mult”, a explicat Pavel Pop.

Tandemul Stan M.+Ilie Marian, în top și la zborurile cu puii

Dintre cei 84 de crescători care au participat la etapa de la Jihlava, cel mai bun procent în clasamentul dedicat acestora a fost obținut de tandemul Stan M.+Ilie Marian din Timișoara, columbofili foarte cunoscuți pentru multele rezultate importante obținute. Cei doi crescători au angajat un lot de 19 pui, dintre care 9 au reușit să ocupe un loc în clasament. Primul porumbel de echipă al celor doi s-a clasat pe locul 22, iar următorul porumbel sosit, tot dintre cei nominalizați pentru echipă, s-a clasat pe locul 61. A fost suficient pentru a obține cel mai bun coeficient în clasamentul crescătorilor, 39.02 puncte de penalizare, astfel încât tandemul timișorean se pot lăuda cu încă un rezultat foarte bun la etapele de distanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO