Campionatul Provinciei de Vest-campionii provinciali la categoria Viteză

Începând de azi, am dat startul promovării pe site-ul nostru a tuturor campionilor provinciali. Urmărind împărțirea pe categorii, performerii fiecărei provincii vor fi prezentați în perioada următoare, iar azi vă vom prezenta campionii Provinciei de Vest la categoria Viteză.

În fiecare an, Provincia de Vest, formată din asociațiile Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu-Mare, Sălaj și Maramureș, furnizează mai mulți campioni naționali, atât la porumbei, cât și la crescători. De altfel, și în acest sezon sunt campioni naționali din această zonă, ceea ce demonstrează că în Vest concurează porumbei și crescători de o valoare certă. Anul acesta, la categoria Viteză, „lupta cea mare” pentru primele locuri la diferitele subcategorii s-a dus între asociațiile Timiș, Sălaj și Maramureș. Din aceste trei asociații provin campionii provinciali și ocupanții celorlalte locuri de pe podium, ceea ce demonstrează că, cel puțin în acest sezon, au avut cei mai buni porumbei pentru această categorie de concursuri.

Florin Hanciu (TM), campionul provincial la categoria Viteză Pui

Florin Hanciu a început deja să culeagă roadele unui sezon extraordinar de concursuri cu puii. După ce în campionatul județean a fost „campionul de serviciu” la aproape toate categoriile competiționale, Florin Hanciu a realizat două rezultate foarte bune și la nivel provincial, la categoria Viteză Pui. El este atât campionul provincial, cât și ocupantul locului al treilea. Locul 1 provincial i-a fost adus de porumbelul 0542293/2019, cu un punctaj de 15.22 puncte de penalizare. Porumbelul de pe locul al treilea este 0562914/2019, și el cu un punctaj foarte bun, mai exact de 22.50 puncte. Între etapele nominalizate pentru normele celor doi porumbei se regăsesc multe concursuri câștigate categoric de Florin Hanciu, 0542293 și 0562914 fiind de multe ori în grupul de porumbei sosiți pe primele locuri. „Ambii pui provin de la regretatul meu prieten Bogdan Olar. Ei au concurat toate etapele din planul de zbor și vor face parte și anul viitor din lotul de zbor. Puii au fost jucați cât mai simplu cu putință, fără metode de extramotivare și fără un program prea încărcat. Doar mâncare foarte bună, o recuperare eficientă și antrenamente”, a precizat Florin Hanciu.

Robert Fekete și Florin Lucaciu (SJ), campioni provinciali la categoriile Viteză Tineret, Viteză Maturi și Viteză Crescători

Tandemul Fekete+Lucaciu au avut și în 2019 un sezon foarte bun. Palmaresul lor provincial și național se va mări considerabil după decernarea trofeelor și inclusiv la Olimpiada Columbofilă din 2020 sunt șanse foarte mari să prindă un loc pe podium. Însă, deocamdată ne referim doar la campionatul provincial, unde tandemul Fekete+Lucaciu au câștigat la categoria Viteză, locul 1 Tineret, Maturi și Crescători. Campionul categoriei Viteză Tineret este masculul 0336105/2018, cel care a realizat norma cu 14.98 puncte de penalizare. Mai mult decât atât, masculul este campion provincial și la Demifond Tineret și vicecampion provincial la As Speed Tineret, în urma unui sezon în care a clasat 11 concursuri din 12 angajări. La Viteză Maturi este campion provincial probabil unui dintre cei mai buni porumbei de viteză-demifond care au concurat în România. Masculul 0158611/2016 este multiplu câștigător de trofee național, dintre care putem aminti 1 Național Demifond Maturi, locul 2 Național As Speed Maturi, locul 3 Național categoria H, Normă Olimpică, plus alte prezențe în top 5 național la diferite categorii în 2018. Anul acesta probabil va fi câștigătorul a șase cupe naționale, dintre care patru de locul 1 național (Viteză palmares, Demifond palmares, As Speed Palmares, General palmares). Cel mai probabil va deveni și un foarte bun reproducător în voliera celor doi columbofili din Zalău. Deja un fiu de al său, 0333231/2018, este campion provincial la As Speed și locul 3 provincial la Viteză Tineret, ceea ce demonstrează că moștenește mare parte din calitatea tatălui său. Nu în ultimul rând, tandemul Fekete+Lucaciu au câștigat și locul 1 provincial la Viteză Crescători, cu un punctaj de 26.23 puncte de penalizare. Cu totul extraordinar este că absolut toate cele cinci etape nominalizate pentru norma la Viteză Crescători au fost etape la care cei doi au fost câștigătorii locului 1. „Campionul provincial la Viteză Tineret a fost achiziționat de la Familia Culda. Cel de pe locul al treilea este fiu direct din 611. Ambii au zburat foarte bine ca pui, 105 având 12 etape clasate din 14, iar 231 având 14 etape clasate din 14 angajări. Tot sezonul au fost porumbei de echipă și ne-au ajutat prin sosirile lor să obținem și titlul provincial la Viteză Crescători”, ne-a transmis Robert Fekete.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO