Campionatul provinciei Muntenia, campionii categoriei Viteză

În continuarea programului de promovare a campionatelor provinciale, ne-am oprit azi asupra Provinciei Muntenia, pentru a vă prezenta campionii de la categoria Viteză. La această categorie, în Muntenia s-au realizat unele dintre cele mai mici punctaje de penalizare, astfel că va fi interesant de urmărit care va fi ierarhia finală la nivel național.

Muntenia este, fără mari dubii, zona cu cea mai mare concurență pentru categoriile de distanță scurtă. Și la nivelul numărului de columbofili Muntenia stă foarte bine, iar anul acesta mai multe asociații din această provincie au angajat la primele etape cifre impresionante de porumbei. De exemplu, la Prahova, dacă s-ar fi concurat după un singur plan de zbor, am fi avut o primă etapă cu peste 22.000 de porumbei și aproape 700 de crescători. Ținând cont de faptul că din Provincia Muntenia pe lângă Prahova mai fac parte și asociațiile Constanța, Ialomița, Călărași, Ilfov, București, Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, Buzău, Brăila și Tulcea, putem deduce foarte ușor cât este de dificil să ajungi în vârful clasamentelor. De aceea, campionii provinciali din această zonă merită toate felicitările.

Cosmin Olteanu (PH)- locul 1 Provincial Viteză Pu
i

După sezonul cu puii, lupta pentru locul 1 provincial s-a dus între crescătorii din București și Prahova, de altfel, cele mai puternice asociații din această grupare. Primele 35 de locuri din totalul de 2.110 norme realizate la Viteză Pui sunt ocupate de porumbei din aceste două asociații. Campionul provincial din 2019 este Cosmin Olteanu (foto dreapta) din Urlați, Prahova, al cărui pui, 0019185/2019, a avut un coeficient foarte bun, de doar 3.93 puncte de penalizare. Din cele cinci etape nominalizate pentru normă, 0019185/2019 are nu mai puțin de patru cu punctaj sub 1 (0,23; 0,47; 0,51; 0,99) și doar o etapă de 1,73 de puncte.

Tandemul Popa+Marin (DB)-locul 1 Provincial Viteză Tineret

Cel mai bun tânăr la etapele de viteză din provincia Muntenia a fost femela 0022000/18, a tandemului Popa+Marin din Dâmbovița. Cu trei etape de sub un punct de penalizare, femela tandemului Popa+Marin a încheiat norma la Viteză Tineret cu 6.40 de puncte. Ea este campioană provincială și la As Speed Tineret, la finalul unui sezon în care a clasat toate cele 12 concursuri la care a fost angajată. „Femela este fiică din Invincibil, unul dintre cei mai buni masculi ai noștri și câștigător al mai multor premii importante, printre care locul 1 Național Viteză Palmares 3 ani. Mama este o femelă Koopman de la tandemul Nicolaescu&Adi, cea care se află la originea celor mai buni porumbei ai noștri pentru aceste etape și mama lui Optimus Prime, dublu campion național la Demifond și Demifond Palmares, locul 1 în lotul olimpic la categoria B în 2017 și locul 7 la Cupa Europei, categoria B, în 2018. Ca pui, femela are opt clasări din opt angajări, iar cu cele 12 de anul acesta, reușește 20 de clasări din 20 de angajări. Șapte etape a concurat la natural și doar cinci la văduvie. Pot spune s-a motivat cel mai bine atunci când avea poziție de cuib”, a precizat Alexandru Popa.

Marian-David Antofie (IF)- locul 1 Provincial Viteză Maturi

La Viteză Maturi, Marian-David Antofie din Ilfov și masculul său 0378733/2016 sunt campionii provinciali ai sezonului 2019. Masculul crescătorului ilfovean s-a clasat pe primul loc al clasamentului provincial, din care mai fac parte și alți 3874 de porumbei, cu un punctaj de 6.17 puncte. După un sezon cu 12 clasări din 12 angajări, 0378733/2016 a mai câștigat, pe lângă locul 1 provincial Viteză Maturi, locul 1 provincial Demifond Maturi și locul 2 provincial As Speed Maturi, rezultate care îl fac, la final de sezon 2019, unul dintre cei mai buni masculi din Muntenia. „Concurez împreună cu un foarte bun prieten, Cosmin Popescu, sub numele băiatului meu. Masculul „33” provine din doi porumbei de la tandemul Stănescu+Dobre. Ambii părinți provin de la ei, dar împerecheați în crescătoria noastră. La vârsta de doi ani, în 2018, a avut un sezon foarte bun. Primele două etape a concurat la natural, după care a trecut la văduvie, dar rezultate foarte bune a avut în ambele cazuri. La natural a avut locul 1 din 13.000 de porumbei, locul 7 din 14.000, dar și la văduvie a avut etape foarte bune. Anul acesta a concurat la văduvie încă de la prima etapă. Printre altele, a fost locul 1 din 7000 de porumbei, locul 2 pe lansare la Palanca, bătut tot de un porumbel de al nostru. La demifond, categoria pe care noi o îndrăgim cel mai mult, a reușit sosiri foarte bune și va fi, cel mai probabil, locul 1 Național Demifond Maturi”, a declarat Cătălin Antofie.

Simion Emil&Dumitran Stelian (BB)- locul 1 Viteză Crescători

La fel de elocvent pentru a înțelege concurența de la Viteză din Muntenia este și clasamentul crescătorilor. Nu mai puțin de 674 de crescători au îndeplinit în 2019 cerințele normei Viteză Crescători. Dintre aceștia, locul 1 provincial l-a ocupat tandemul bucureștean Simion Emil&Dumitran Stelian, cu 12,34 puncte de penalizare. Absolut toate cele cinci etape nominalizate pentru normă au fost concursuri la care cei doi au câștigat locul 1 la crescători. De altfel, pentru tandemul Simion Emil&Dumitran Stelian, 2019 a fost un an competițional destul de bun, cu multe rezultate foarte bune la etape, dar și după finalizarea centralizărilor. „Am început anul competițional cu un lot de aproximativ 50 de femele, pentru că noi concurăm doar cu femelele. Echipa nu este mereu aceeași. Ca să mă bazez pe ei pentru echipă, porumbeii trebuie să arate câteva semne de formă evidente. Musculatura trebuie să fie într-o stare foarte bună și cât mai vascularizată. Sezonul acesta cred că s-au rotit în jur de 10-15 femele pentru echipă. Per total, a fost un an foarte bun. Din câte cunoaștem în acest moment, o să fim și locul 1 Național Viteză Crescători. Cum cel mai probabil o să fim și locul 1 Național Demifond Crescători reușim să ne atingem două obiective foarte importante”, ne-a declarat Stelian Dumitran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO