ArgesCampionatDoljGeneralGorjMehedintiOltTeleormanValcea

Expoziția Provincială Oltenia 2019, un eveniment de înaltă ţinută

Pentru două zile, orașul Târgu-Jiu a fost capitala columbofilă a Olteniei. La final de sezon 2019, crescătorii din toată Oltenia s-au întâlnit într-o locație pe măsura evenimentului, pentru a participa la Expoziția Provinciei Oltenia. Cei mai buni porumbei din cele şapte judeţe ale regiunii au fost expuși privirilor curioșilor, iar seara a fost rândul celor mai buni crescători să își primească premiile și recunoașterea rezultatelor după un sezon în care au muncit din greu.

La finalul săptămânii trecute, în ultima zi de noiembrie și prima din decembrie, a avut loc Expoziția Provincială a Olteniei (județele Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Mehedinți, Gorj și Teleorman). Responsabilitatea organizării a căzut pe umerii membrilor din Asociația Columbofilă Gorj, care, coordonați foarte bine de președintele Marius Vasile, au asigurat toate condițiile pentru ca expoziția să fie o reușită. Expunerea porumbeilor și banchetul pentru decernarea trofeelor au avut loc într-o sală de evenimente de pe Insulița Jiului, astfel că și decorul natural a adus un plus de frumusețe și de originalitate. Sâmbătă dimineața, începând cu ora 09:00, porțile expoziției au fost deschise. Crescătorii interesați au putut viziona cei mai buni porumbei din Oltenia din sezonul 2019 și din ultimele sezoane în cazul palmareselor, expuși pe categorii de distanță. Nu doar campionii provinciali au putut fi văzuți, ci și mulți campioni naționali, pentru că o bună parte dintre porumbeii de loc 1 pe provincia Oltenia sunt și campionii naționali ai României. De altfel, 2019 a fost un sezon extrem de productiv pentru zona Olteniei. În majoritatea dintre cele șapte județe al zonei se regăsesc porumbei care vor fi prezenți pe podiumul național în ianuarie anul viitor, la Expoziția Națională. În aceeași zi, începând cu orele 18:00, s-a dat startul banchetului. Pe fundalul sonor de calitate și în ambiantul unui eveniment cu adevărat festiv, cei mai buni crescători din Oltenia și-au primit cuvenitele trofee. Un moment cu totul aparte a fost premierea campionatului Oltenia Star Maraton, unde crescătorii care au avut cei mai buni 20 de tineri zburători cu normă la Maraton Tineret au primit plachete și premiile în bani promise. Totul s-a terminat cu bine a doua zi, duminică, când, începând cu ora 12:00, expoziția a fost declarată închisă și delegații au recuperat porumbeii pentru a îi înapoia crescătorilor. „Expoziția Provincială a fost o reușită, sau cel puțin așa sună referințele pe care le primim. Chiar dacă nu a fost ușor deloc, suntem dispuşi sp organizăm Expoziția Provincială a Olteniei și în anii viitori. Au fost peste 400 de vizitatori, crescători din toată Oltenia, iar la banchetul de sâmbătă seara am fost prezenți 160 de columbofili. În expoziție au fost peste 250 de porumbei, care au ajuns înapoi la crescătorii lor fără incidente. Mulțumesc tuturor celor implicați, dar mai ales colegilor mei de asociație care au pus umărul ca totul să fie la superlativ”, a precizat Marius Vasile, președintele Asociației Columbofile Gorj.
În expoziția de la Târgu-Jiu au fost prezenți 254 de porumbei din cele șapte județe ale provinciei. Lor li s-au adăugat alți 15 porumbei sosiți de la concursul de maraton extrem Tartu, organizat de Asociația columbofilă Suceava, la care crescătorii olteni au trimis 310 porumbei. Cei mai mulți porumbei prezenți în expoziție au fost din județul Dolj (65), urmat de Olt (56), Mehedinți și Vâlcea (41).

Previous post

Gala Naționalelor, un eveniment dedicat câştigătorilor etapelor Naţionale de Maraton

Next post

Sebastian Biliboacă culege roadele unui nou sezon reuşit

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Racing Pigeons

Racing Pigeons