Referință extraordinară pentru România: Românul Alin Karscu câștigă Barcelona Internațional 2020

Alin Karscu, un conațional român stabilit în Germania, este câștigătorul locului 1 Internațional Barcelona 2020, o etapă atipică din toate punctele de vedere, cu niciun porumbel sosit în prima zi și abia șase porumbei sosiți până la momentul acestei relatări (orele 16).

Alin Karscu a scris azi o nouă filă din istoria columbofiliei internaționale. Românul, fost membru al Asociației Columbofile Timiș, dar stabilit de câtva timp în Germania, a reușit să câștige una dintre cele mai grele ediții ale celebrei curse Barcelona Internațional. Porumbelul câștigător este o femelă, concurată de pe pui mic și care a sosit azi, 01.08.2020, la ora 05:14:40. Pentru că Alin Karscu nu se afla acasă în momentul sosirii, femela a fost anunțată cu o întârziere de mai mult de două ore, deși regulamentul prevede ca porumbeii sosiți de la o astfel de cursă să fie anunțați în 15 minute. Chiar și cu această penalizare, femela este locul 1 Internațional Barcelona 2020 și duce numele României acolo unde nu a fost niciodată. Absolut toate suspiciunile, inevitabile într-un asemenea context, au fost spulberate de următoarea declarație dată de Dr. Brockamp pentru PIPA: „PIPA a vorbit cu Dr. Brockamp despre acest porumbel ajuns foarte devreme de la Barcelona, ​​în timp ce nu au fost înregistrați și alți porumbei. Dr. Brockamp: „Totul a fost verificat, ce se poate verifica, bănuim că porumbeii de la Barcelona s-au așezat deja după o perioadă scurtă de timp din cauza temperaturilor foarte ridicate și că această femelă de doi ani a continuat să zboare. Este o femelă de doi ani care este foarte ușoară, are aproximativ 300 de grame. Porumbelul a fost detectat electronic la 5.14 dimineața, dar crescătorul nu a fost la crescătorie, ci doar a raportat porumbelul la ora 7.25. Deoarece avea 15 minute pentru a raporta porumbelul, vom folosi timpul de la 7:10 pentru campionatul național german. Credem că totul a decurs corect!”. La fel de important este că femela câștigătoare are inclusiv origini românești. Tatăl femelei provine din porumbei Menne și Lucian Mermezan, iar mama este 100% din porumbei de la tandemul Curea+Dinu, din Timiș. Încercați doar să vă imaginați câtă lume va vedea acest pedigree!

Așadar, de azi putem fi și mai mândri pentru că suntem români. Un conațional, deși stabilit în Germania, a reușit un rezultat istoric și aduce țării noastre o promovare extraordinară. Alin Karscu merită toate felicitările noastre, mai ales că, să nu uităm, a angajat la acest concurs doar trei porumbei. Accesând link-ul de mai jos puteți viziona o filmare cu femela lui Alin Karscu!

https://www.facebook.com/100003233206096/videos/pcb.3076092585841818/3076089385842138/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO