Derby Uman 2020, a treia ediție a celui mai așteptat concurs pentru pui

Punctul culminant al sezonului cu puii pentru crescătorii din București și asociațiile vecine este, de mai bine de trei ani, etapa-derby Uman (Ucraina). Organizată de Asociația Columbofilă București, la această etapă pot participa și crescătorii din asociațiile aflate în protocol cu asociația organizatoare. Astfel, se pot înscrie și crescătorii din Ilfov, Giurgiu și Dâmbovița. Pentru a fi și mai atractivă, la etapa-derby Uman sunt puse în joc 10 premii consistente, aferente locurile 1-10, iar crescătorii care se clasează pe locurile 11-20 vor primi, la alegere, câte un pui reprodus de tandemul Stănescu+Dobre. Dacă vremea nu rezervă prea multe surprize, anul acesta derby Uman se va desfășura pe 13 septembrie.

Concursul cu puii Uman propune distanțe considerabile, dacă ținem cont că sunt angajați pui de doar câteva luni. La oricare dintre crescătorii care vor participa, din asociațiile amintite, derby Uman va avea peste 500 de km, ceea ce, trebuie să recunoaștem, reprezintă o distanță provocatoare pentru tinerii zburători. Data de 13 septembrie a fost aleasă pentru lansare și doar vremea nefavorabilă ar putea influența, devansând sau amânând, lansarea porumbeilor.

Premii dintre cele mai importante: bani și porumbei

În spiritul etapelor importante din sezonul cu maturii, etapa-derby Uman devine și mai interesantă, pe lângă competiția propriu-zisă, și prin premiile pe care le implică. Crescătorii participanți pot opta pentru unul dintre aceste premii, având în vedere aspectul foarte important că nu toți puii angajați intră în cursă automat și pentru premii. Astfel, ei trebuie activați special, printr-o cotizație stabilită de organizatori și abia apoi vor putea să concureze și pentru premiile puse în joc. Aceste premii nu sunt deloc de neglijat. În funcție de numărul de porumbei activați, primele 10 locuri vor fi premiate cu sume descrescătoare, iar crescătorii care se vor clasa pe următoarele 10 locuri, de la 11 la 20, vor putea să își aleagă, drept premiu, un pui din matca pentru etapele de viteză, demifond și fond a cunoscutului tandem bucureștean Stănescu+Dobre.

Precedentele ediții ale super-derby-ului Uman au fost câștigate de Marian Postelnicu, locul 1 pe lansare din 2.199 porumbei la ediția de debut din 2018, iar Cătălin Sandu a fost cel care, la aceeași etapă, a câștigat marele premiu. Anul trecut, locul 1 pe lansare, din 2.606 porumbei, dar și locul 1 „la pariu” a fost câștigat de Florin Radu. Cum deja derby Uman a devenit o etapă care creează o emulație importantă, sperăm și anul acesta la un concurs memorabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO