Olimpicii categoriei General, sezonul 2020

Categoria General Palmares face parte din seria categoriilor olimpice. Prin urmare, porumbeii aflați pe primele trei locuri în clasamentul național participă la Olimpiada columbofilă sau la Cupa Europei. Cum, din fericire, și sezonul 2020 este unul dintre anii olimpici, porumbeii care au reușit să câștige la finalul anului trecut unul din cele trei trofee naționale ale categoriei General Palmares, vor participa la următoarea ediție a Olimpiadei, eveniment găzduit chiar de țara noastră.

Performerii categoriei General Palmares 2020 sunt trei masculi despre care am mai amintit și în alte materiale de pe site-ul nostru, motivul fiind acela că au mai câștigat și alte trofee naționale în afară de acesta. Campion național este masculul 0245058/2017, concurat de doljeanul Adrian Cîrciumaru, din localitatea Băilești. Pe locul al doilea se află un alt mascul, 9003337/2018, concurat de Vali Tudor, din Drăgășani, Asociația Vâlcea, iar locul al treilea este ocupat de porumbelul cu cele mai multe trofee naționale câștigate în acest sezon dintre cei care sunt pe podiumul național al categoriei General Palmares, masculul 2085284/2018, al columbofilului Marius Floștoiu, din județul Prahova.

Masculul 0245058/2017, al șaselea porumbel olimpic al lui Adrian Cîrciumaru (DJ)

După ce în sezonul 2019, masculul 0245058/2017, concurat de Adrian Cîrciumaru, a ocupat locul 2 Național General Maturi, cu 10,01 puncte de penalizare, după sezonul 2020, același porumbel a devenit campion național al categoriei General Palmares, cu un coeficient total de 29,72 puncte. El devine astfel a șasea „piesă” din „colecția” de olimpici ai columbofilului Adrian Cîrciumaru, la rândul său, unul dintre cei mai buni crescători de porumbei de o zi din România. Printre clasările sale foarte bune cu care a îndeplinit această normă se numără și un loc 1 pe lansare din 11.827 porumbei, la o etapă de 189 km. Tot în sezonul 2020, pe lângă trofeul de la General Palmares, masculul 0245058/2017 ocupă și locul 2 Național Viteză Palmares, cu un coeficient de 35,10 puncte. „Masculul este un foarte bun zburător și face parte din familia care mi-a dat cei mai buni porumbei din crescătorie. Mama sa este o fiică din doi dintre olimpicii mei, ambii la categoria General, și soră cu alt porumbel olimpic, iar tatăl este un mascul de la Nini Enăchescu, fiu din Ahile. Concurez la văduvie, porumbeii au voie să se vadă înainte de etapă, dar, de exemplu, au fost concursuri când acest mascul nu a văzut femela înainte de îmbarcare și a venit la fel de bine. Folosesc amestecurile Superstar și Champion Plus de la Versele Laga, dar mai adaug porumb, atunci când consider că este nevoie. Cu o zi înainte de îmbarcare porumbeii primesc un electrolit, iar antrenamente între etape fac miercuri sau joi. Porumbeii sunt lansați separat, prin rotație, de la 30 de km”, a explicat Adrian Cîrciumaru.

Vali Tudor (VL), vicecampion național General Palmares

Cu masculul 9003337/2018, vâlceanul Vali Tudor ocupă, printre altele, și locul 2 Național General Palmares. Coeficientul realizat la această categorie este de 56,14 puncte, iar același porumbel a mai câștigat în sezonul din 2020 alte două trofee naționale: locul 3 Național General Maturi și locul 3 Național Categoria H. Pentru că este pe podiumul național și la Categoria H, de asemenea o normă olimpică, masculul lui Vali Tudor poate fi nominalizat pentru două secțiuni de distanță ale Olimpiadei și a fost numit „Double Olympic”. „Masculul 9003337/2018, care a câștigat în acest sezon locul 3 Național General, locul 2 Național General Palmares și locul 3 Național Categoria H, este reprodus din femela 293974/2015, care, în același timp, este și bunica lui Olympic Gold Champion, un alt porumbel foarte bun al meu în sezonul trecut. Ea a fost pusă în pereche cu un mascul de Peter Janssen. Porumbeii au fost concurați la văduvie tot sezonul, separându-i după ce au reprodus o serie de pui. În afară de aceste rezultate, porumbelul m-a ajutat foarte mult și la echipă, unde am câștigat mai multe cupe naționale”, a precizat Vali Tudor (foto stânga).

Marius Floștoiu (PH), șase cupe naționale cu masculul 2085284/2018

Șase trofee naționale ar reprezenta un palmares important pentru o întreagă carieră de columbofil, dar prahoveanul Marius Floștoiu a reușit performanța de a câștiga șase trofee naționale într-un singur sezon. Acestea au fost cucerite cu masculul 2085284/2018, care ocupă următoarele locuri în clasamentul național: 1 Național H Maturi, 2 Național General Maturi, 3 Național General Palmares, 3 Național As Speed Maturi, 3 Național Demifond Maturi și 3 Național Viteză Maturi. La categoria General Palmares, norma a fost realizată cu un coeficient de 69,86 puncte de penalizare, iar una dintre cele mai bune clasări ale sale a fost locul 2 din 12.427 porumbei la un concurs de 142 km. „Masculul este o încrucișare de mai multe linii de porumbei pentru etape scurte, tatăl său fiind un porumbel Louis van Loon. L-am concurat la văduvie, iar pentru a-l motiva am încercat mai multe opțiuni. Cel mai bine a venit atunci când l-am lăsat în boxă, unde avea și cuibarul, înainte de etapă sau când în boxa lui am băgat un alt mascul cu femela lui. Am încercat la două etape să îl las cu femela înainte de îmbarcare, dar a venit rău la acele concursuri și am renunțat la această metodă. Din 12 etape câte a concurat, la opt a fost primul sosit acasă. În sezon am folosit hrană de la Versele Laga și Bayers și i-am antrenat de două-trei ori pe săptămână de la aproximativ 90 de km”, a declarat Marius Floștoiu.

Prin urmare, din cele amintite, rezultă că cei trei porumbei au fost printre cei mai buni competitori din sezonul 2020, câștigând în total 11 trofee naționale la categorii cu etape de o zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO